Nyheter

NP Nilsson förvärvar Hejdes Trävaru

Hejdes, ett anrikt företag som bildades redan 1947, som idag ägs av Christer Törngren har bygghandelsverksamheter i Kävlinge, Löddeköpinge och Svalöv.

Genom förvärvet fortsätter NP Nilsson sin expansion och befäster sin starka ställning i södra Sverige genom sina 10 bygghandelsenheter samt 2 moderna produktionsanläggningar. Bygghandeln servas av ett nybyggt huvudkontor och marknadsledande logistikcenter som är placerat i Förslöv i nordvästra Skåne.

Hejdes och NP Nilsson är båda delägare inom det gemensamma inköpsbolaget Sveriges Fria Bygghandlare, tidigare kallat Woody Bygghandel. Nu ser NP Nilsson med tillförsikt fram emot att ta hand om en delvis ny marknad.

VD Fredrik Bergh kommenterar:

– Vi känner Christer och nuvarande VD Björn Törngren väldigt väl sedan många år i branschen. När nu möjligheten öppnade sig för oss att förvärva Hejdes så kändes det väldigt rätt och naturligt för såväl säljarna som för oss. Våra företag har liknande bakgrund, kultur och struktur. Vi hoppas såklart att finna fina synergier när vi nu för samman våra bägge anrika verksamheter.

– Vi tycker att Kävlinge kommun målar upp en långsiktig och spännande målbild för framtiden när man jobbar mot visionen att bli Skånes bästa boendekommun. Det är en ambitiös målbild som behöver lokalt engagemang från näringslivet och ett ansvarstagande samhällsbyggande – där hoppas vi som leverantör av bygglösningar att kunna bidra med kvalitet och kunskap, fortsätter Fredrik.

– Vi är glada över att i NP Nilsson ha funnit ett likasinnat familjeföretag som vill ta över vår verksamhet och förvalta det vi under många år byggt upp, och med nya krafter utveckla det vidare. Vi ser det som positivt för personalen och kunderna att det är en aktör med likartade värderingar och synsätt som tar över Hejdes, och vi hälsar NP Nilsson välkomna till en framåtlutad kommun, säger Björn Törngren, VD på Hejdes Trävaru AB.

NP Nilsson levererar idag byggmaterial och bygglösningar över hela Skåne.

Hejdes verksamheter ligger strategiskt rätt för NP Nilsson med sin marknadsledande logistik och sin ambition i att fortsätta utvecklas till en stark regional leverantör av byggnadsmaterial.

NP Nilsson tar över verksamheten redan den 1 september.