Nyheter

Förändringar i ledarstrukturen inom Fiskarhedenkoncernen

Under de senaste åren har Fiskarhedenkoncernen genomgått en stor tillväxt och expansion med bland annat nya affärsområden och verksamheter. Det familjeägda bolaget är positivt inställda till utvecklingen och ser detta som en central del av Fiskarhedens framtid.

Från ägarnas perspektiv har det alltid funnits en fast övertygelse om att förmågan att ständigt identifiera och våga nyttja nya möjligheter är nyckeln till framgång, både inom industrin och dess omgivande verksamheter.

– För att säkerställa en hållbar utveckling av koncernen är det viktigt att bygga en ny organisation som maximalt nyttjar våra gemensamma styrkor och kompetenser. Vi måste växa på ett sätt som inte påverkar den nuvarande personalen negativt och samtidigt gör företaget starkare inför framtiden, säger Magnus Larsson, ägare och nuvarande VD på Fiskarheden Trävaru.

En av de största förändringarna är att Magnus Larsson lämnar sin nuvarande roll som VD för Fiskarhedens Trävaru AB. Han kommer istället att bli övergripande koncernchef med fokus på att utveckla värdekedjan inom alla Fiskarhedens verksamhetsområden.

Joakim Limberg tillträder officiellt som ny VD för Fiskarhedens Trävaru AB under augusti månad. Joakim har arbetat länge i olika positioner inom företaget och har under det senaste året som vice VD visat att han är rätt person för att leda verksamheten framåt.

– Jag är tacksam över att ägarna tror på mig som första VD utanför familjen och ser fram emot att fortsätta driva Fiskarheden Trävaru med samma engagemang och framtidstro som Magnus och hans far Olle tidigare gjort, säger Joakim Limberg.

Den nya strukturen gör att Fiskarhedenkoncernen bättre kan dra nytta av och skapa fler synergier mellan bolag. Genom att nyttja kompetens, struktur, partners och stödfunktioner kan vi uppnå våra gemensamma mål och vision på bästa sätt.

– Vi som ägarfamilj hoppas innerligt att personalen ser positivt på dessa förändringar, precis som vi gör. Tillsammans kommer vi att fortsätta bygga Fiskarheden mot en spännande framtid, avslutar Magnus Larsson.

Fakta Fiskarhedenkoncernens bolag

Fiskarheden Trävaru

Fiskarhedens Trävaru AB är ett av Sveriges största och modernaste privata sågverk. Med över 160 anställda är det största industriföretaget i Malung-Sälens kommun.

Fiskarheden Fastigheter

Fiskarheden Fastigheter är en lokal och hållbar fastighetsutvecklare. De utvecklar och bygger permanenta boenden, säsongsboenden, fritidsboenden och företagslokaler. Genom att ta ansvar och bygga för framtiden, vill de se till att fler kan bo, verka och semestra i vår unika fjällvärld.

Fiskarheden Komponenter

Fiskarheden Komponenter förädlar det fina virke som växer i norra Dalarna, Härjedalen och Värmland till högklassiga produkter till möbelindustrin. Genom lång erfarenhet och en modern maskinpark levereras noga utvalda, kapade, borrade och hyvlade möbelkomponenter i färdiga paket till hela världen.

Grefs

Grefs är ett entreprenad- och åkeriföretag med gedigen erfarenhet och kunskap. En bred maskin- och fordonspark erbjuder allt inom transport och entreprenadarbeten. De arbetar över hela Dalarna med kontor i Orsa och Sälen.

Älvdalsfönster

Älvdalsfönster specialiserar sig på fönstertillverkning av träfönster och fönsterdörrar i allmoge efter kundens krav och önskemål. Det har de gjort sedan 1924 och är därför ett bra val för dig som ska byta fönster, både i gamla och nya hus.

Läs mer om Fiskarhedenkoncernen på www.fiskarheden.se