Nyheter

Vertiv och EcoDataCenter: Fokus på hållbarhet och låg energiförbrukning vid kylning av nya datacenter i Falun

Vertiv, en global leverantör av lösningar för digital kritisk infrastruktur, har vunnit  ett kontrakt med svenska datacenterföretaget EcoDataCenter för att leverera kylutrustning till deras moderna anläggningar som ska byggas i Falun.  

EcoDataCenter, grundat 2014, har nått stor framgång med sina gröna datacenter. Bolagets engagemang för hållbarhet matchar Vertivs värderingar, vilket gör Vertiv till ett naturligt val som leverantör och partner. EcoDataCenter driver datacenter med flera anläggningar på fyra svenska orter. Företaget har gått från colocation till wholesale, vilket innebär färre kunder i ett datacenter – men med betydligt högre kapacitet.

De två nya anläggningarna är planerade att börja byggas i början av 2025. Leveransen omfattar installation av 96 så kallade CRAH-enheter av modellen Vertiv™ Liebert® PCW. Det är en golvmonterad kylenhet som använder sig av kallvatten. Liebert® PCW är en CRAH-enhet som bjuder på en effektiv lösning för kylning i datacenter och serverhallar. Den totala kylkapaciteten beräknas till 12 megawatt och enheterna kan anpassas enligt kundens specifikationer, vilket möjliggör förbättrad kyleffektivitet och återanvändning av spillvärme.

– Vi valde Vertiv för kylning eftersom de erbjuder energieffektiva och driftsäkra lösningar och har hög kompetens och god service. Vertiv är snabba med att omsätta tekniska framsteg till produkter. Vertivs produkter blir en del av våra lösningar, eftersom de utformar datacenter tillsammans med oss, säger Mikael Svanfeldt, CTO på EcoDataCenter.

– Avtalet med EcoDataCenter är ett ramavtal och innebär en fjäder i hatten för Vertiv på den svenska marknaden. Vi är en bra matchning eftersom båda företagen fokuserar på hållbarhet, energieffektivitet och miljövänliga lösningar. EcoDataCenter är ledande inom de områdena, vilket möjliggör ett kunskapsutbyte på hög nivå mellan våra företag. Det hjälper oss att förstå marknadens behov, säger Victor Elm, partneransvarig för colocation- och hyperscale-lösningar för norra Europa på Vertiv.

Företagen diskuterar även framtida projekt med vätskekylning, som blir alltmer populärt på grund av dess energieffektivitet.

För mer information, besök www.vertiv.com