Nyheter

NCC ska utveckla infrastrukturen på Pitholmshöjden

Piteå kommun, Pireva och PiteEnergi har genomfört en upphandling för infrastrukturen på Pitholmshöjden och tilldelat kontraktet till NCC Sverige AB. Projektet kommer att utföras som en samverkansentreprenad, vilket innebär nära samarbete mellan kommunen och entreprenören för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Upphandlingen Infrastruktur Pitholmshöjden avser infrastruktur med gator, gång- och cykelvägar, vatten- och avloppsledningar, pumpstation, dagvattenmagasin samt arbeten med el, bredband och fjärrvärme.

Detta stora infrastrukturprojekt syftar till att möjliggöra byggandet av cirka 200 bostäder, inklusive villor, radhus och flerbostadshus. Utöver bostäder kommer området även att inkludera viktiga samhällsfunktioner som en skola och idrottshall. Infrastrukturen kopplar ihop Strömnäsbacken och Pitholmshöjden via förlängning av Svartsuddsvägen. När hela området Strömnäsbacken och Pitholmshöjden är färdigbyggt år 2030 kommer det att ge plats åt cirka 600 bostäder för cirka 1000-1400 invånare.

– Det har varit en omfattande upphandlingsprocess och vi ser framemot att komma igång med projektet och att utföra entreprenaden i samverkan med entreprenören. Det här är ett stort exploateringsprojekt för Piteå kommun och vi har därför valt att upphandla en flexibel entreprenadform, säger Micael Kemi, gatuchef Piteå kommun.

Med detta projekt tas ett viktigt steg mot att utveckla området till ett attraktivt bostadsområde. Avtal tecknas efter att avtalsspärren löpt ut.