Nyheter

XPartners fortsätter att växa – Aqvila och M&E Engineering ansluter

Teknikkonsultgruppen XPartners växer ytterligare genom att Aqvila och M&E Engineering (M&E) går med i koncernen. Antalet anställda ökar därmed till över 970 och den totala omsättningen väntas nå cirka 1.7 miljarder kronor.

Genom förvärven tar XPartners steget in på den danska marknaden och breddar närvaron i Norden.

– Tillsammans med Aqvila och M&E kan vi fortsätta att accelerera och utveckla de lösningar som våra kunder och samhället behöver. Genom våra tjänster skapar vi förutsättningar för att driva omställningen framåt och maximera effekten av hållbara initiativ, säger Olle Bertfelt, XPartners koncernchef.

XPartners har sedan våren 2021 arbetat med att skapa en rikstäckande multidisciplinär samhällsbyggnadsplattform där olika bolag, kompetenser och människor samarbetar för högre utväxling i sitt arbete med omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Affärsmodellen bygger på värdeskapande genom samverkan och entreprenörskap, där varje bolag fortsätter bedriva sin verksamhet under samma varumärke som de gjort förut, men drar nytta av de fördelar som koncerntillhörigheten ger.

– Vi är mycket glada att välkomna Aqvila och M&E till XPartners-familjen. Genom de här förvärven breddar vi vårt erbjudande samtidigt som vi tar steget in på den danska marknaden. Förvärven är helt i linje med vår långsiktiga strategi att bli en ledande konsultaktör i hela Norden, säger Olle Bertfelt.

Aqvila grundades i Århus 2010, och är verksamma i Danmark och övriga Europa. Bolaget specialiserar sig på att leverera kompletta lösningar och rådgivning, från initial planering till projektledning för framförallt större industriprojekt.

– Det är med stor glädje och entusiasm vi ser fram emot att bli en del av XPartners-koncernen, och att få arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Vi kommer att fortsätta fokusera på att leverera enastående resultat till våra kunder och ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare och partners utforska nya möjligheter och skapa en ännu starkare och mer framgångsrik organisation., säger Morten Johansen, VD Aqvila.

M&E Engineering grundades 1998 och har ett omfattande utbud av experttjänster inom elkraft. Bolaget verkar i flera större projekt, inklusive bro- och tunnelbyggnation samt husbyggnadsprojekt.

– Vi är glada över att försätta vår framgångssaga med en ny ägare. Tillsammans med våra nya kollegor kommer vi att fortsätta utveckla vår verksamhet och skapa mervärde för både våra kunder och medarbetare. Vi ser stora möjligheter att växa och stärka vår position på marknaden tillsammans med XPartners, och jag är övertygad om att vi står inför en spännande tillväxtresa, säger Jan Møller Hansen, VD M&E Engineering