Nyheter

HYTING tillkännager Flusys som första kund för unikt katalytiskt vätgasvärmesystem

Nystartade vätgasvärmeteknikföretag HYTING har tillkännagett Flusys GmbH som sin första kund. Denna viktiga milstolpe representerar inte bara en betydande utveckling i HYTING:s strategiska tillväxt, utan också en bekräftelse på att väte kan hjälpa till att tränga undan naturgas som en renare, mer hållbar uppvärmningskälla för kommersiella byggnader och bostadshus.

Installation och driftsättning kommer att ske i början av 2025, i Flusys nyetablerade produktionsanläggning för precisionspumpar i Offenbach, Tyskland. Den 1 000 kubikmeter stora produktionsytan kommer att värmas upp med vätgas från en närliggande leverantör.

En expert på vätskesystemteknik och en leverantör av industrisystem. Flusys har många års lång erfarenhet av vätgasteknologier. Flusys, en stark tro på framtiden för vätgas, var öppen för innovationer i denna snabbväxande sektor och för att vara en tidig användare av den senaste utvecklingen av säkra, energieffektiva och hållbara uppvärmningslösningar. 

Tim Hannig, grundare och verkställande direktör för HYTING:

– Vi är säkra på att väte kommer att hjälpa till att minska koldioxidutsläppen i värmesektorn. Genom att radikalt förenkla användningen av vätgas värmeenergi utvecklade vi en innovativ vätedriven värmeteknik som är enkel, säker, effektiv och ren och som kommer att leda vägen. Vi är mycket stolta över att Flusys har valt oss, och vi ser fram emot att ta vår teknik i drift på Offenbach-anläggningen.

– Vi är glada över att vara fyrkund hos HYTING. Tekniken fascinerade och upphetsade oss omedelbart. Vi hoppas kunna ge ett lyft åt denna nya CO2-fria teknik, säger Carsten Neutzer, VD för Flusys GmbH.

HYTINGs innovativa koncept erbjuder ett enkelt, säkert, effektivt och rent sätt att generera värme direkt från väte, utan förbränning. Startupen har utvecklat ett varmluftsuppvärmningssystem (patentsökt) som använder en unik katalytisk process för att omvandla väte och syre från luft till värme och som inte producerar några CO2, NOx eller partikelutsläpp – den enda bi- produkten är vatten. Dessutom använder den inte brandfarliga koncentrationer av väte vid någon driftspunkt.

Tekniken är lika robust och kostnadseffektiv som den är innovativ eftersom den använder många beprövade, befintliga komponenter från värme- och fordonsindustrin.

Den är också modulär och mycket skalbar i design, med uteffekter på 10-300 kW, vilket gör att den kan konfigureras för ett brett utbud av olika uppvärmningstillämpningar, inklusive industri-, kommersiella och bostadshus – både nybyggda och ombyggda, jordbruksväxthus, bärbara värmeenheter och värmesystem för kommersiella fordon.