Nyheter

Nytt samarbete inom solenergi

Weland Stål AB och OKQ8 har inlett ett nytt spännande samarbete inom solenergi. Projektet kombinerar Weland Ståls expertis inom solpanelsinfästningar med OKQ8:s helhetskoncept för solcellsinstallationer.

En omfattande solcellsanläggning har monterats på Weland Ståls fabrikstak i Ulricehamn. I installationen harOKQ8 använt sig av Welands egentillverkade och innovativa låglutande infästningssystem med sk. öst/västlösning.

OKQ8 erbjuder anpassningsbara solenergilösningar för fastighetsbolag och företag med stora tak eller markytor. Den färdiga anläggningen förväntas leverera upp till 1,1 megawatt vid optimala förhållanden. Samarbetet stärker båda företagens engagemang för hållbarhet och förnybar energi.

– Vårt låglutande system kan anpassas till olika tak och behov. Denna mångsidighet inom ett och samma system gör oss unika på marknaden, säger Jens Helgesson, inköpsansvarig på Weland Stål AB.

Weland Stål har sedan många år varit leverantör av solpanelsinfästning till OKQ8. Nu har företagen samarbetat kring installationen av solpaneler på Weland Ståls stora fabrikstaket i Ulricehamn. OKQ8 står för ett helhetskoncept och Weland Stål för solpanelsinfästningar som de själva både har utvecklat och tillverkat.