Nyheter

Schneider Electric uppgraderar Harmony-serien

Schneider Electric utökar sortimentet av kontaktblock till tryckknappar i Harmony-serien. Den nya designen med push in-anslutning av kablar sparar tid, utrymme och säkerställer korrekt anslutning varje gång.

Marknadens ledande serie av tryckknappar har fått ännu en betydande uppgradering. Ett antal kontaktblock i Harmony-serien, med fjärderklämmor från Schneider Electric, har fått en uppdaterad och mer kompakt design som erbjuder nya fördelar för apparatskåpsbyggare, maskinbyggare och elektriker.

De nydesignade fjäderklämmorna har nu anslutningar med push in-teknik av kablar, vilket ger blixtsnabb och effektiv montering utan verktyg. Kabeln förs helt enkelt in i anslutningen som automatiskt klickar fast kabeln med korrekt åtdragning. Detta sparar både tid och pengar.

– Lösningen ger montören en betydande tidsbesparing i monteringsfasen. Arbetstid är dyrbar och sparad tid innebär en konkurrensfördel för alla som arbetar med att montera tryckknappar och serva applikationer med tryckknappar, säger Jesper Rasmussen, produktansvarig för Harmony på Schneider Electric. 

Den nya designen med push in-anslutningar innebär också andra fördelar. Bland annat säkerställer anslutningen att varje enskild kabel har rätt åtspänningsmoment. Det minskar risken för fel där enskilda kablar kanske inte ansluts korrekt.

– Förutom att kablarna behöver anslutas rätt är det minst lika viktigt att åtdragningen håller över tid. Med de nya kontaktblocken är det inte längre nödvändigt att kontrollera och eventuellt efterdra vid efterföljande service av applikationen, vilket är en ytterligare tidsbesparing. Det gör Harmony särskilt lämplig för montering nära exempelvis motorer i maskiner, där vibrationerna med tiden kan orsaka problem med anslutningarna, säger Jesper Rasmussen. 

Fler möjligheter med mindre utrymme

En annan viktig egenskap hos de nydesignade kontaktblocken är att de är betydligt mer kompakta än sina föregångare – hela 37 procent lägre. De kräver till exempel mindre utrymme i kontrollpaneler, vilket gagnar både maskinbyggaren och slutkunden. 

– Den nya designen har bättre möjligheter att kombinera flera kontaktblock när det finns behov av mer funktionalitet i en enda knapp. Till exempel finns det nu plats för två kontaktblock ovanpå varandra i en tryckknappslåda, säger Jesper Rasmussen. 

De nya Harmony kontaktblocken med push in-anslutning finns för både XB4-tryckknappar i metall och XB5 i plast och kan beställas nu. Ett brett urval av de mest använda tryckknapparna är dessutom tillgängliga som kompletta enheter, så att tryckknapp och kontaktblock kan beställas tillsammans under ett enda artikelnummer.

De nya kontaktblocken betyder inte ett farväl till de välkända Harmony kontaktblocken med traditionella skruvanslutningar. Ett antal av de mest sålda produkterna med skruvanslutningar kommer att finnas kvar i sortimentet.

Läs mer om Harmony tryckknappar här.