Nyheter

Ramudden lanserar TORUN – den nya generationen stadsbarriär

Ramudden, i samarbete med Worxsafe, är stolta över att lansera TORUN, en revolutionerande stadsbarriär som kombinerar enastående prestanda med mångsidighet.

TORUN är utformad för att möta de unika utmaningarna i urbana miljöer och sätta en ny standard för säkerhet och hållbarhet. TORUN är resultatet av omfattande utveckling och uppfyller kraven enligt EN 1317-2 i kapacitetsklasserna T1, T2, T3, N1.

TORUNs modulära system gör den enkelt att anpassa och installera utan behov av markförankring. TORUN är tillverkad av slitstarka och återvinningsbara material, har genomgående utbytbara komponenter, och står emot påfrestningarna i tuffa stadsmiljöer. Dess moderna design säkerställer att barriären inte bara är robust, utan också estetiskt tilltalande och smälter väl in i stadsmiljön.

TORUN visades för första gången på Intertrafficmässan i Amsterdam i april och har sedan dess framgångsrikt testats på utvalda orter i Sverige med mycket positivt resultat.

– Vi är stolta över att kunna introducera TORUN, en produkt som representerar vår vision om säkrare och mer hållbara städer. TORUN kommer att sätta en ny standard för stadsbarriärer och erbjuda oöverträffad säkerhet och flexibilitet, säger Tomas Lundqvist, Material och Produktchef på Ramudden.

Fakta

Utformad och testat i enlighet med bestämmelserna EN-1317 med utfört krocktest i kapacitetsklass T1, T2, T3, N1 samt SS7750-1 i skyddsklass 3.

→ Har tillåtelsebeslut av Trafikverket i T3 och T2.
→ Teknisk specifikation

Teknisk data:

Längd 2850 mm
Bredd 380 mm
Höjd 1400 mm
Vikt 570 kg

Om Worxsafe

Worxsafe utvecklar och levererar produkter som gör tillfälliga arbetsplatser säkra, såsom vägarbeten, byggnation och infrastrukturprojekt över hela världen. Sen 2023 ingår Worxsafe i Ramudden Global.

Foto: Torbjörn Bergkvist