Nyheter

Property Partner tecknar ramavtal med Nordic Propeye om energioptimering av kommersiella fastigheter

I ramavtalet ingår att Nordic Propeye ska leverera en komplett lösning inkluderande förkonfigurerade sensorer, LoRaWan-uppkoppling, automatiserad leverans av sensordata och tillhörande tjänster.

– Vi ska leverera Data-as-a-Service på ett 3-årigt avtal inkluderande förkonfigurerade sensorer, trådlös LoRaWan-kommunikation och dataanalys, säger Jacob Lundberg, Sälj- och affärsutvecklingschef på Nordic Propeye.

Insamlade data om temperatur, fukt, CO2 och radon ska användas för att optimera och minska energiförbrukningen i kommersiella fastigheter.

– Dessutom kan inomhusluftens kvalitet förbättras avsevärt genom optimerad och automatiserad styrning av HVAC-system (värme, ventilation och AC), förklarar Jacob Lundberg.

– Property Partners vision är att bli den ledande digitala och hållbara fastighetsförvaltaren i vårt segment, säger Andreas Göth, vice VD, Property Partner. Ett viktigt led i detta är att införa nya smarta applikationer och lösningar som både kan minska energiförbrukningen i våra kunders fastigheter och leverera ett bra och stabilt inneklimat.

För detta behövs tillförlitliga sensorer som fungerar som ögon och öron om hur fastigheterna går och mår och vars data även ger input till styrsystemen för effektivaste möjliga drift.

– Nordic Propeye har under många år visat att deras sensorlösningar håller mycket hög kvalitet och tillförlitlighet och därför är rätt partner för oss, avslutar Andreas Göth.