Nyheter

Henrik och Susannes kostsamma lärdom i nya huset: Så undviker du kostsamma vattenskador i hemmet!

Henrik och Susanne hade precis köpt sitt drömhus och påbörjat renoveringen av sin tvättstuga/grovkök. De såg fram emot att flytta in så snart som möjligt, men mitt i renoveringen upptäcktes två oväntade vattenskador, trots grundlig besiktning.

– Det var en riktig överraskning. Golvet i grovköket var bara en enda stor gegga kan man säga, berättar Susanne. Vi kunde inte flytta in på det planerade datumet och hela renoveringen blev försenad. Det var en dyr och frustrerande upplevelse.

En vattenfelsbrytare blev deras räddning

Efter den kostsamma erfarenheten var det en självklarhet för Henrik och Susanne att installera en vattenfelsbrytare för att skydda sitt hem i framtiden. Deras val föll på LK CubicSecure, en typgodkänd vattenfelsbrytare som mäter vattenflödet i realtid och upptäcker läckor omedelbart.

– Vetskapen om att vi direkt får reda på om det finns en läcka någonstans i huset gör att vi slipper oroa oss, säger Susanne. Om vi inte hade renoverat just då hade vi inte upptäckt läckan, och skadorna hade blivit mycket värre. Den upplevelsen vill vi inte vara med om igen.

Få full kontroll – även när du inte är hemma

En av de största fördelarna med den moderna tekniken är att den ger kontroll oavsett var du befinner dig. Vattenfelsbrytaren är kopplad till en app och skickar relevanta notiser direkt till din mobil. Detta gör det möjligt att övervaka ditt hems vattenförbrukning och stänga av vattnet på distans, samt att vattnet stängs av automatiskt vid en vattenläcka.

– Vi reser mycket, och det känns tryggt att kunna stänga av vattnet från mobilen om vi glömmer det innan vi åker, eller om vi får en läcka så stängs vattnet av automatiskt, förklarar Henrik.

Mer än bara trygghet – sänk din försäkringspremie

Henrik och Susanne upptäckte även en fördel med att installera vattenfelsbrytaren – deras försäkringspremie sänktes. Många försäkringsbolag erbjuder lägre premier för hem med denna typ av skydd, eftersom risken för omfattande skador minskar drastiskt.

En investering som betalar sig själv

Vattenskador kan vara förödande för både hem och ekonomi, men med en vattenfelsbrytare får du den trygghet du behöver för att känna dig säker i ditt hem. För Henrik och Susanne var installationen en självklar investering efter deras upplevelse.

– Vi hade verkligen tur i oturen att vi upptäckte läckan under renoveringen. Annars hade skadorna varit ännu större och ännu dyrare. Men nu slipper vi oroa oss när vi vet att om det skulle uppstå en ny vattenläcka så kommer den att stoppas innan det blir en ny katastrof, avslutar Susanne.

Vill du också slippa oroa dig för dolda läckor och förödande vattenskador?

Skydda ditt hem mot vattenskador (lksystems.se)