Nyheter

PE vinner stort besiktningsuppdrag vid tillbyggnad av Skånes universitetssjukhus i Lund

De kommande åren ska Region Skåne bygga till nya, samt anpassa delar av universitetssjukhusets befintliga, lokaler för infektionssjukdomar-, kvinno- och neonatalsjukvård. PE Teknik & Arkitektur har vunnit uppdraget som huvudbesiktningsman inklusive besiktningsorganisation.

Region Skåne har beslutat att bygga till och anpassa de befintliga lokalerna för neonatalsjukvård, kvinnosjukvård och obstetrik samt infektionssjukdomar på universitetssjukhuset i Lund.

Bland annat ska tio nya rum för neonatal intensivvård skapas och kvinnosjukvården samlokaliseras, vilket ger plats för en operationssal för urakuta kejsarsnitt. För infektionssjukvården ska entrén byggas om och nya rymliga isoleringsrum tillkomma.

PE har i en offentlig upphandling vunnit uppdraget att vara besiktningsman för alla entreprenadarbeten. Det innefattar att leda besiktningsgruppen samt sätta upp och tillhandahålla besiktningsorganisationen. Uppdraget löper från augusti 2024 hela vägen fram till ett färdigställande som planeras till första kvartalet 2028.

Många kompetenser med

En rad kompetenser inom PE involveras när besiktningsmän ska kontrakteras för bygg, mark och utvändig VA, elinstallationer (svag- och starkström), VS-installationer, ventilationsinstallationer, styr- och reglerutrustningar, brandskydd och kontroll av CE-märkning. Ramavtalade besiktningsmän på andra områden kan också komma att bli involverade och dessa ska samordnas och ledas. PE har redan ett ramavtal med Region Skåne för besiktning på brandområdet.

– Att vi vinner det här uppdraget innebär att vi växlar upp rejält som leverantör till Region Skåne. Det är verkligen en högintressant kund för oss på en regional marknad där PE har stor potential att växa, något vi också satsar mycket aktivt på, säger Sofia Lindborg, sektionschef för Management på PE i Malmö.