Nyheter

COLIVE tillsätter ny VD med fokus på tillväxt

Från första september har COLIVE ny VD. Niklas Andersson, som arbetat i COLIVEs styrelse sedan 2020, blir nu en del av teamet som skapar bostäder som förenar.

I förra veckan skrev COLIVE om regeringens beslut om tilläggsdirektiv för coliving. Att delningsboende blir en naturlig och tydligt definierad del av den svenska hyreslagstiftningen är efterlängtade nyheter.

För COLIVE innebär det att vi, trygga i regeringens utredning, kan fokusera helt på det vi finns till för – bostäder för unga. Bostäder som förenar och möjliggör.

– Niklas, som varit med oss under flera år i styrelserummet, tar nu steget in i verksamheten som vår nya VD. Utöver sitt arbete i COLIVEs styrelse har Niklas omfattande erfarenhet från fastighetsbranschen, byggsektorn och bostadsutveckling kombinerat med en urstark entreprenörsanda.

Egenskaper som passar perfekt för COLIVEs fortsatta utveckling, säger Jonas Häggqvist, Styrelseordförande, COLIVE.

I våra fyra aktiva HUB:ar bor och samverkar ca 360 young professionals och studenter. I oktober får de sällskap av ytterligare 80 förväntansfulla unga vuxna i vår nya HUB i Lund. Efterfrågan är större än så och COLIVE arbetar aktivt med att växa och skapa nya bostäder för unga.

Niklas Andersson:

– En helt fantastisk första vecka på jobbet! Jag är starkt imponerad av COLIVEs genuina kundfokus och ser den värme med vilken man tar sig an varje bostadsgäst. Att få chansen att jobba med ett team med så stark värdegrund borde vara alla förunnat.

– Jag har följt bolaget från styrelseposition och sett COLIVE besegra den ena efter den andra av alla de utmaningar varje nystartat bolag tampas med. Nu ser jag med glädje fram emot att bidra med en fortsatt stark framåtanda så att fler ska få chansen att bo hos COLIVE.