Nyheter

Bostadshyresgäster återvinner 28 ton textilier

I anslutning till flera av Wallenstams bostadsfastigheter i Göteborg och Stockholm har hyresgäster, tillsammans med andra närboende, under årets sex första månader samlat ihop nästan 28 ton textilier.

Genom samarbetet med Human Bridge, har insamlingskärl för kläder, skor och hemtextilier placerats ut på sammantaget 25 olika adresser. En insats som bidragit till både ökad återvinning och hjälp till behövande.

– Hållbarhet och återvinning är en viktig del i vårt dagliga arbete. Vårt samarbete med Human Bridge är ett sätt för oss att bidra till en ökad medvetenhet i frågan både i och runt våra fastigheter, säger Jonny Friberg, förvaltningschef för Wallenstam i Göteborg.

Grundtanken för Human Bridge har sedan starten varit att samla in begagnat men fungerande material och sända till behövande. Genom textilinsamling kan gamla kläder och hushållstextilier få nytt liv genom nya användare. Allt överskott vid försäljning av textilier går till biståndsinsatser i form av leverans av kläder eller iordningställande och leverans av sjukvårdsutrustning och handikapphjälpmedel.

– Vi har i år ökat antalet adresser med insamlingskärl i Stockholmsregionen, vilket har gett en väldigt fin effekt med mer än en fördubbling av mängden insamlade kläder. Ett initiativ som känns väldigt bra och viktigt både utifrån hållbarhet och hjälp till behövande, säger Urban Wihlborg, förvaltningschef för Wallenstam i Stockholm.

Den största delen av de textilier som Human Bridge samlar in via insamlingskärl säljs till sorteringsbolag i Europa. En del sorteras i Sverige, av detta går lämpliga textilier till försäljning i second hand butiker eller till humanitära insatser.

Foto: scopio