Nyheter

Årets Unga Fastighetskvinna 2024

Amanda Tevell, Vice VD för Hifab Group AB och VD på Hifab Advisory vann den 5 september utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2024. Priset instiftades 2014 av Fastighetssverige och Lokalnytt och delas årligen ut till en kvinna, max 35 år gammal, som verkar i Fastighetsbranschen.

Amanda Tevell har de senaste tio åren i sin roll som strategisk rådgivare och konsult fokuserat på branschens hållbarhetsomställning och de affärsmässiga effekterna. Sedan november 2022 är hon VD för Hifab Advisory och tidigare i år utnämndes hon till Vice VD för Hifab Group.

– Jag är otroligt glad och stolt över den här utmärkelsen. Det är en ynnest att tillsammans med våra kunder få vara med och leda den omställning vi ser i branschen. Att göra skillnad och skapa bestående förändring som även är affärsmässigt hållbar är en stor drivkraft för mig – och den här utmärkelsen känns som ett fint kvitto på det jag har åstadkommit hittills, säger Amanda Tevell.  

Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna går till en kvinna som gärna antar utmaningar, är en god förebild och har förutsättningar att bli en framtida ledare inom branschen.

Juryn består av stadsbyggnadsexperten Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson, VD på Jernhusen samt Johanna Skogestig, VD på Vasakronan och Amanda Tevell tog emot utmärkelsen med följande motivering:

”Årets Unga Fastighetskvinna har en vilja av stål. Tydlig och fokuserad med en entusiasm som smittar. När hon får ett uppdrag vänder hon minus till plus och ser till att verksamheten växer genom att knyta andra till sig och skapa mervärden.

Årets Unga Fastighetkvinna har näsa för affärer, vilket började redan under studietiden då hon startade företag. Hon klev tidigt in i chefsrollen och har redan hunnit bygga upp nya affärsområden inom flera företag.

Där komplexa regelverk och knepiga frågeställningar ofta är en utmaning bidrar årets unga fastighetskvinna till att göra det knepiga begripligt och affärsmässigt användbart. Hon ser att hållbarhet inte bara är en nödvändighet utan en affärsmöjlighet.

För årets unga fastighetskvinna finns bara en väg – framåt!”