Nyheter

fischer höjer säkerhetsnivån för hålrumsinfästning i skivmaterial

Med det senaste tillskottet i deras DuoLine-serie, DuoHM, lanserar fischer en gipsplugg som avsevärt ökar säkerheten samtidigt som den möjliggör ytterst effektiv och flexibel hålrumsinfästning.

När det kommer till montering av tunga väggfästen är flexibiliteten och säkerheten för infästningen avgörande. Därför har fischer utvecklat en gipsplugg för höga belastningar och utökar därmed sin DuoLine-produktserie. Med lanseringen av den nya produkten kan tv-apparater, hyllor, skåp och allting däremellan monteras med extra stor säkerhet, något som enligt fischer har efterfrågats länge på marknaden.

– Vi har länge haft behov av flexibla gipspluggar för höga belastningar, och därför lanserar vi nu DuoHM. Precis som våra andra DuoLine-produkter är den utvecklad med flexibilitet, säkerhet och enkelhet i åtanke. DuoHM är i princip en kombination av de designinsikter vi har samlat på oss från tidigare utveckling, vilket gör den till ett flexibelt val för många hantverkare, säger Lars Holbæk, produktchef hos fischer.

Han fortsätter:

– Det som skiljer DuoHM från konventionella pluggar är att det finns en märkbar fasthet i det monterade föremålet. Det kan ofta vara svårt för slutanvändaren att veta om föremålet sitter fast ordentligt. Men den känslan slipper man här. Man kan tydligt känna när det sitter fast ordentligt, och det ger en stor trygghet.

Enkelhet och flexibilitet är kärnkoncepten

En särskilt praktisk aspekt av DuoHM är dess längd, som omfattar konventionella skivmaterial med en tjocklek mellan 9,5 och 30 millimeter. Det gör DuoHM till en mångsidig lösning för många olika uppgifter med endast en storlek på pluggen. Lösningen halverar dessutom monteringstiden jämfört med konventionella pluggar, då inga specialverktyg behövs för att montera pluggen.

– När vi utvecklar nya produkter har vi alltid som mål att optimera arbetsflödena för slutanvändarna. Därför har vi, förutom att öka säkerheten, lagt stort fokus på flexibilitet och enkelhet under utvecklingen av DuoHM. Just flexibiliteten gynnar hantverkarna genom att de sparar tid och arbete. Eftersom monteringen är enkel och snabb har det också en ergonomisk effekt. Om man ska hänga upp en tung badrumsmöbel är det avgörande hur länge man måste hålla möbeln på plats innan fästet är ordentligt monterat, påpekar Lars Holbæk.

Unik tvåkomponentslösning

fischers DuoLine-serie, som med DuoHM består av sex olika produkter, bygger alla på fischers modell med tvåkomponentsnylon.

Som nyhet är DuoHM uppbyggd av en stålhylsa som vecklas ut bakom väggen eller taket och fäster benen på baksidan, medan den nylonbaserade huvuddelen binder sig till materialet. Insidan är belagd med två typer av nylon som bildar ett membran och skyddar mellan stålet och baksidan, samtidigt som den fäster pluggens sidor i plåten.

– Designen gör att vikten fördelas jämnt över pluggens kontaktpunkter och ger en extremt hög belastningskapacitet. Så det råder inget tvivel om att tvåkomponentslösningen är framtiden. Att DuoLine-serien dessutom har blivit en enorm succé på marknaden bekräftar för oss att vi tryggt kan fortsätta att utveckla teknologin och hitta nya lösningar, säger Lars Holbæk

fischer DuoHM finns att köpa i Sverige från den 1 september 2024.