Nyheter

Mestergruppens årliga Leverantörsträff andas framtidstro och en fortsatt tillväxtresa

Över 250 speciellt utvalda leverantörer var på plats när ett flertal representanter från såväl Mestergruppen som kedjorna BOLIST, Colorama, Happy Homes och XL-BYGG pratade om framtidsutsikterna och sin fortsatta tillväxtresa.

Mestergruppen, som är Sveriges ledande bygg- och färgfackhandelskoncern, höll idag sin årliga Leverantörsträff och målet för dagen var att visa på alla de satsningar och investeringar som görs inom Mestergruppen och samtidigt visa på vikten och resultatet av att vara med på den fortsatta framgångsresan.

– Inom Mestergruppen arbetar vi ständigt med att skapa rätt förutsättningar för våra medlemmar. Att de ska kunna ta fler affärer men också att göra det de är bäst på, vilket är att ge service i världsklass till sina kunder. På samma sätt handlar det för oss tillsammans med våra leverantörer att skapa rätt sortiment och villkor, säger Daniel Belmonte, Inköpsdirektör Mestergruppen Sverige.

Sedan förra årets Leverantörsträff har det fortsatt att hända mycket positiva saker inom Mestergruppen. Bland annat gjorde Johan Augustson sitt första framträdande som ny VD för Mestergruppen Sverige och koncernen har även vuxit med ett nytt segment i och med förvärven av Happy Homes och Colorama.

– Strax innan sommaren gick vi också ut med nyheten om att vi investerar i ett nytt modernt logistikcenter i Jönköping där målet är att fortsätta stärka vår konkurrenskraft på marknaden, säger Daniel Belmonte.

Mestergruppen består av fria entreprenörer i samverkan och tillsammans har BOLIST, Colorama, Happy Homes och XL-BYGG, med över 450 butiker, ett av Sveriges största och bredaste geografiska nätverk av försäljningsställen. Styrkan inom Mestergruppen ligger bland annat i att det är möjligt att kombinera det stora företagets fördelar med engagemanget och lokalkännedomen hos de lokala entreprenörerna.

– Det känns härligt att se alla leverantörer samlade idag och som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa. Våra medlemmar är de kedjor som har den starkaste tillväxten på marknaden. Tillsammans med våra lokala entreprenörer skapar vi inom Mestergruppen en enormt stor inköpsvolym som bygger på lojalitet, frivillighet och långsiktighet, säger Johan Augustsson, VD Mestergruppen Sverige.