Nyheter

Teknikkonsultföretaget Totalprojekt Norr blir del av Rotundagruppen

Rotundagruppen samlar byggbranschens ledande företag inom renovering, tillbyggnad och ombyggnation som vägleder varandra till gemensam utveckling och en effektiv samt hållbar framtid.

Efter flera lyckade förvärv av byggföretag välkomnar Rotundagruppen teknikkonsultföretaget Totalprojekt Norr till koncernfamiljen.

– Totalprojekt Norr passar bra in i Rotundagruppen av flera anledningar. Företaget har en lång historia av framgångsrika uppdrag, arbetar nära kunden och har blivit en naturlig partner för viktiga beställare i Sundsvallsregionen. Att företaget redan har en nära koppling till Sundsvalls Byggarna bevisar att teknikkonsultföretag och byggföretag kompletterar och stärker varandra, säger Johan Lindberg, VD för Rotundagruppen.

Det personliga konsultföretaget

Totalprojekt Norr, grundat 1997 i Sundsvall, köptes 2019 av nuvarande ägare. Idag drivs företaget av VD Krister Lind och projektledaren Michael Tjälldén, som båda har gedigen bakgrund från byggbranschen. Sedan de tog över har fokus legat på att utveckla, modernisera och anpassa verksamheten till kundernas behov.

– Totalprojekt Norr har en stark och trogen kundbas som återkommer med såväl små som stora uppdrag – allt från besiktningar vid lokalanpassningar till ROT-projekt för flera hundra miljoner kronor. I dagsläget är vi sex personer i företaget och den vanligaste kombinationen av arbetsuppgifter inkluderar projektledning, besiktning och kontrollansvar. En stor fördel med att vara ett mindre företag är att kundrelationen blir mer personlig, säger Michael Tjälldén, projektledare på TPN.

Stora möjligheter framåt

Att bli en del av Rotundagruppen innebär att Totalprojekt Norr stärker sin företagsutveckling genom samarbeten med de övriga ingående företagen. Med en redan etablerad koppling till Sundsvalls Byggarna välkomnar de framtida utbyten av kompetenser.

– Vi ser fram emot att bli en del av Rotundagruppen och att vidareutveckla samverkan mellan Rotundagruppens ingående bygg- och teknikkonsultföretag. Många av företagen har vi redan lärt känna genom vår koppling till Sundsvalls Byggarna. Det ska bli spännande att se hur vi kan komplettera varandra och erbjuda ännu bättre helhetslösningar till Sveriges beställare, säger Krister Lind, VD för Totalprojekt Norr.

Med detta förvärv sker nu också en satsning via Totalprojekt Norrs moderbolag Totalprojekt Sverige, att samla och utöka antalet teknikkonsultföretag inom Rotundagruppen.

– Vi är övertygade om att samverkan både mellan teknikkonsultföretagen och med entreprenadföretagen kommer stärka vårt erbjudande och främja positiv företagsutveckling, kommenterar Clarissa Sander, Verksamhetsutvecklare på Rotundagruppen.

Krister Lind, VD i Totalprojekt Norr, kommer parallellt att arbeta med och driva utvecklingen i Totalprojekt Sverige.