Nyheter

Martin Bergström, affärsutvecklare: ”Riv Ullevi och bygg en ny topparena som kan locka världsartisterna!”

”En skilsmässa är svår när man fastnat i hjulspår som är destruktiva men på rätt sätt kan ljuset komma tillbaka starkare. Det är nu dags att skiljas från ”stora” Ullevi anno 1958 med alla fina minnen och se framåt.”

Det skriver Martin Bergström, affärsutvecklare, göteborgare och initiativtagare till batterifabrik och innovationscampus i Torslanda en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Nu i dagarna kan vi göteborgare ta del av samrådshandling för planprogrammet i evenemangsområdet. Här har kommunfullmäktige beslutat att en av Sveriges mest konkurrenskraftiga hockeyarenor, Scandinavium, skall rivas och ersättas med en ny inomhusarena där Valhallabadet ligger.”

”Det finns dock ett riktigt bra alternativ som innebär kraftigt förstärkt konkurrenskraft för Göteborg och besparingar i mångmiljardklassen. ”Stora” Ullevi anno 1958 är en underutnyttjad, vakant och tekniskt uttjänt tillgång i a-läge som kostar mycket pengar i drift och underhåll.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.gp.se/debatt/riv-ullevi-och-bygg-en-ny-topparena-som-kan-locka-varldsartisterna.ab80dbdd-5ed1-4b6e-b4f4-a10ed37d6936