Nyheter

Offerta förmedlar sitt miljonte uppdrag – tecken på stark återhämtning inom RUT- och ROT-marknaden

I dagarna skickades en förfrågan om flytthjälp av ett 20 kvm förråd i Torekov in till Offerta. Det blir det miljonte uppdraget marknadsplatsen förmedlar och en stor milstolpe efter att det äntligen ljusnat på RUT- och ROT-marknaden.

Uppdragen som Sveriges största marknadsplats har förmedlat till sina anslutna företag under det senaste året når ett värde om över 2 miljarder kronor, och siffrorna fortsätter stiga. Ett uppdrag på Offerta innebär att en privatperson eller ett företag skickar in en förfrågan om en tjänst – exempelvis renovering, städning eller flytthjälp, som sedan matchas med passande företag inom Offertas nätverk.

Efter en period där många framförallt varit extra försiktiga med att satsa på renoveringar syns en tydlig återhämtning. De senaste åtta veckorna har Offerta fått in fler jobb än vad samma veckor genererade under 2023 när milstolpen om en miljon uppdrag nu äntligen nås. En glädjande nyhet som kom tidigare än väntat.

– Att nå en miljon förmedlade uppdrag är inte bara en milstolpe för Offerta, utan ett bevis på den starka återhämtningen vi ser på RUT- och ROT-marknaden. Att efterfrågan på våra tjänster ökat så markant under sommaren har varit en otroligt glädjande överraskning som gjort att vi nu nått miljonmilstolpen tidigare än väntat. Det visar att vi är på rätt väg och vi ser fram emot att fortsätta stötta både våra anslutna företag och deras kunder i sina projekt och satsningar, säger Anna Bergius, VD Offerta