Nyheter

Ny serie varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar: CTC EcoAir 700M – sätter ny standard i branschen

CTC presenterar nu CTC EcoAir 700M-serien, en ny generation av varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar som automatiskt anpassar sig till husets effektbehov under hela året, med både kyla och värme.

– Vid utvecklingen av CTC EcoAir 700M har vårt designteam haft ett nära samarbete med våra ingenjörer för att skapa en produkt som inte bara presterar bra, utan också ser fantastisk ut, säger Ulf Göthenqvist, försäljningschef CTC Sverige.

Med ett starkt fokus på miljövänlighet, effektivitet och design, är CTC EcoAir 700M en produkt som sätter nya standarder inom branschen. Förutom den nya designen använder CTC EcoAir 700M det naturliga och framtidssäkrade köldmediet R290, vilket både är miljövänligt och effektivt.

De nya luft/vattenvärmepumparna är inte bara kapabla att värma ditt hem när temperaturen utomhus går ner till -25 °C på vintern, utan kan också kyla ner inomhusmiljön under varma sommardagar, upp till 40 °C.

– CTC EcoAir 700M-serien är vårt nya flaggskepp när det gäller luft/vattenvärmepumpar. Med naturligt köldmedium, hög prestanda, låg ljudnivå och möjligheten att ge både kyla och värme gör CTC EcoAir 700M till den klimatsmarta värmepumpen för framtiden, säger Ulf Göthenqvist.

CTC EcoAir 700M-serien finns i två storlekar, 708M och 712M. Med hög prestanda och en energieffektivitetsklass på A+++ bidrar dessa värmepumpar till att minska energiförbrukningen i fastigheten.

Produktens fördelar:

Varvtalsstyrning som automatiskt anpassar sig till byggnadens energibehov.

Stilren och minimalistisk design.

Miljövänligt köldmedium: R290 – ett naturligt köldmedium med GWP-värde på endast 0,02.CTC EcoAir 700M producerar både kyla och värme.

Minimal energiförbrukning med en energieffektivitetsklass på A+++.

Låg ljudnivå.

Smart styrning via app (myUplink).

Ljudnivå och effektivitet
CTC EcoAir 700M utmärker sig på flera sätt jämfört med tidigare modeller. Ett av de mest imponerande framstegen är dess reducerade ljudnivå och förbättrade effektivitet.

EcoAir 708M:
Ljudeffekt på 46 dB(A)*
SCOP =5,04**

EcoAir 712M:
Ljudeffekt på 47 dB(A)*
SCOP =5,00**

*Nominell ljudeffekt LWA A7/W35 enligt EN 12102
**Medelklimat, W35 enligt EN14825

– Siffrorna visar tydligt på hur tyst och energieffektiv CTC EcoAir 700M-serien är vilket gör den till ett attraktivt val för konsumenter som söker kvalitet och prestanda, säger Mikael Johansson, teknisk produktchef på CTC.

På den svenska och europeiska marknaden finns en stark efterfrågan på miljövänliga och energieffektiva uppvärmningslösningar. EU ställer högre krav på energieffektivitet vilket gör att luft/vattenvärmepumpar har blivit ett populärt val för villaägare och företag som vill sänka sina energikostnader och minska sin miljöpåverkan.

– Med CTC EcoAir 700M har vi höjt ribban ytterligare för alla som vill investera i framtidssäkrad och miljövänlig energi. Luft/vattenvärmepumpen levererar en betydande besparing både för miljön och för hushållens energikostnader, avslutar Mikael Johansson.