Nyheter

EXO-T från Hilti: Verktygskran som förbättrar arbetsmiljön och ökar produktiviteten

Hilti fortsätter att investera för en mer välmående byggbransch med lanseringen av EXO-T. Denna innovativa verktygskran är konstruerad för att avlasta användaren genom att hantera verktygsvikter upp till 17 kg, vilket minskar den fysiska belastningen och risken för belastningsskador vid tunga rivnings- och borrningsarbeten.

Belastningsskador är bland de vanligaste orsakerna till arbetsrelaterade sjukdomar inom byggbranschen och medför betydande kostnader både för individen och företagen i branschen. Genom att avlasta kroppens mest utsatta områden, såsom axlar och rygg, bidrar EXO-T till att förebygga muskeltrötthet och långvariga hälsoproblem. Detta resulterar i högre produktivitet och en bättre arbetsmiljö. Denna lansering understryker Hiltis engagemang för att utveckla lösningar som förbättrar arbetsmiljön och stödjer yrkesarbetare i deras dagliga arbete:

Maria Pfannenstill, Category Manager på Hilti:

– EXO-T är så mycket mer än bara en produkt – det är ett betydande steg i vårt långsiktiga engagemang för att främja säkerhet och hållbarhet inom byggbranschen. Genom att erbjuda lösningar som förbättrar både hälsa och produktivitet, visar vi att innovation och omsorg om branschens yrkesarbetares välmående alltid går hand i hand. Vi är enormt stolta över att leda utvecklingen inom arbetsmiljö och säkerhet i byggbranschen.

Fördelar med EXO-T:

Ökad produktivitet: Upp till 30 % snabbare genomförande av ansträngande uppgifter tack vare förbättrad precision och minskad muskeltrötthet.

Bättre arbetsmiljö: Minskar risken för belastningsskador genom ergonomisk arbetsställning och förbättrad kontroll.

Enkel att använda: Integrerad fjärrkontroll och justerbart ryggsäckssystem för optimal komfort och enkel användning.

För mer information om EXO-T och Hiltis arbete för att främja en säker arbetsmiljö, besök www.hilti.to/exot eller kontakta din lokala Hilti-representant.