Nyheter

PropTech Energy expanderar till Stockholmsregionen genom förvärvet av Alova

PropTech Energy är glada att tillkännage förvärvet av Alova, en snabbväxande aktör inom service och underhåll av fastighetsteknik. Detta strategiska förvärv stärker PropTech Energys närvaro i Stockholmsregionen och utökar gruppens kapacitet att erbjuda högkvalitativa tekniska lösningar för fastighetsägare.

Alova har etablerat sig som en ledande aktör i Stockholmsregionen tack vare sin höga leveranskvalitet och sitt skickliga team som säkerställer driftsäkerhet och optimering av tekniska system i både kommersiella och bostadsfastigheter.

– Partnerskapet med Alova markerar en viktig milstolpe i PropTech Energys utveckling och stärker vårt erbjudande inom teknisk fastighetsservice. Alovas expertis och starka marknadsposition kompletterar våra befintliga verksamheter och breddar vårt geografiska och tekniska erbjudande i den viktiga Stockholmsregionen, till nytta för såväl PropTech Energys som Alovas kunder, säger Pierre Nyström, vd för PropTech Energy.

Alovas nuvarande ägare och ledning kommer att fortsätta driva utvecklingen av bolaget och varumärket.

– Vi ser fram emot att bli en del av PropTech Energy och att tillsammans fortsätta utvecklingen av verksamheten, kunderbjudandet och alla våra medarbetare. Partnerskapet ger Alova och våra medarbetare en stabilitet och trygghet att fortsätta vår resa och en möjlighet att erbjuda våra kunder en bredare tjänst i fler geografier.säger Björn Granqvist, vd för Alova. 

Förvärvet av Alova markerar ett betydande steg i PropTech Energys utveckling och understryker vårt engagemang att erbjuda innovativa och hållbara lösningar inom fastighetsservice.

Förvärvet är föremål för regulatorisk prövning och förväntas slutföras under tredje kvartalet 2024.