Nyheter

Stena Fastigheter firar 30 år i Lindängen

Lindängen är Stena Fastigheters äldsta bestånd med 645 lägenheter fördelat på fyra innergårdar. Kvarteret byggdes under 1970-talet men köptes av Stena Fastigheter 1994. Här bidrar fysiska och sociala investeringar till en utveckling i positiv riktning. Den 24 augusti bjuder Stena Fastigheter in alla sina hyresgäster i området till kalas för att tillsammans fira utvecklingen av området.

Fastighetsbolaget Stena Fastigheter bildades 1981. I starten ägde bolaget främst fastigheter i de centrala delarna av städerna, men under tidigt 90-tal togs ett unikt beslut. 1994 valde Stena Fastigheter att satsa på bostäder i miljonprogramområdet Lindängen i Malmö.

Köpet kom att påverka Stena Fastigheters sätt att jobba i grunden, och det sociala ansvaret blev en del av företagets affärsidé.

–Vi satsade på samverkan med lokalsamhället och dialog med våra hyresgäster, vilket snabbt bidrog till en bättre boendemiljö på Lindängen. Det var här vår relationsförvaltning startade, ett arbetssätt som idag genomsyrar hela bolaget. Dialog, lokal närvaro och ett långsiktigt ägande är några av komponenterna i vår relationsförvaltning som bidrar till att människor känner sig trygga och trivs där de bor, säger Cecilia Fredholm Vaarning, hållbarhetschef på Stena Fastigheter.

Storsatsat på trygghet och trivsel – både i den fysiska och sociala miljön

Under åren har samtliga stammar och badrum renoverats och alla gårdar upprustats. Totalt har över en kvarts miljard investerats i området.

– Det är fantastiskt att se hur ett område kan utvecklas. När jag började här på Stena Fastigheter ville jag helst inte jobba i Lindängen, idag vill jag inte jobba någon annanstans. Mitt team och jag stormtrivs i området som är väldigt grönt och familjevänligt. Och det motiverar verkligen att se att det går att påverka den upplevda tryggheten genom ett enträget arbete, avslutar Michael Nevrin, förvaltare Stena Fastigheter Malmö AB.