Nyheter

Odevo stärker positionen i USA och utökar tjänsteutbudet genom ytterligare två förvärv

Sverigebaserade Odevo, en av världens ledande aktörer inom fastighetsförvaltning, har nyligen förvärvat två bolag i Florida, USA. Med dessa bolag, verksamma inom fastighetsförvaltning och projektledning, förstärks Odevos verksamhet och erbjudande ytterligare på den amerikanska marknaden.

Odevo förvärvade nyligen den del av Floridabaserade HomeRiver Group som är verksam inom bostadsförvaltning och som omfattar 40 000 bostäder i delstaten. Det innebär att Odevo nu förvaltar över 130 000 hem i Florida och 500 000 i hela USA. Sedan det första förvärvet i USA 2022 har den amerikanska marknaden snabbt blivit Odevos största och snabbast växande.

– Vi har stora ambitioner i USA, världens största marknad för fastighetsförvaltning. Att vi efter bara två år förvaltar över 500 000 bostäder är ett tydligt bevis på detta. Vi välkomnar HomeRiver Group till Odevo och ser fram emot att fortsätta växa och utveckla våra tjänster på den amerikanska marknaden, säger Daniel Larsson, VD på Odevo.

Nyligen förvärvade Odevo också Sharpe Project Developments (SPD), experter på projektledning inom fastighetsbranschen. SPD har lång erfarenhet av projekt inom byggnation, renovering och fastighetsutveckling, och tillför därmed strategiskt viktig kompetens som stärker Odevos verksamhet i USA.

Sedan tidigare ingår The Water Restoration Group (WRG) i Odevos amerikanska verksamhet. WRG erbjuder saneringstjänster som blivit särskilt viktiga i Florida där väderrelaterade skador blir allt vanligare. Dessa förvärv är del av Odevos strategi att expandera närvaron och tjänsteutbudet i USA.

Med över 1,4 miljoner bostäder under förvaltning och en egenutvecklad tech-plattform kan Odevo skapa värde för boende och tjänsteleverantörer inom hela ekosystemet för bostadsfastigheter. Det innebär att Odevo utvecklar tjänster långt bortom traditionella tjänster för fastighetsförvaltning.

Detta ger Odevo-gruppens kunder tillgång till en ström av nya tjänster, både genom egen tjänsteutveckling och genom samarbeten med leverantörer som vill erbjuda tjänster till gruppens kundbas.

– Vi har från starten sagt att vi vill förändra branschen för fastighetsförvaltning. En viktig del i detta är att utveckla tjänster på sätt som tidigare inte var möjligt i en mer fragmenterad marknad. Vår storlek, tillsammans med vår omfattande satsning på teknik, gör det möjligt för oss att skapa banbrytande tjänster som förenklar och förbättrar livet för våra kunder världen över, avslutar Daniel Larsson, VD på Odevo.