Nyheter

Hemfixarna förvärvar BraByggare av Beijer Byggmaterial och Villaägarnas Riksförbund

Efter affären som skedde i början av augusti kommer bolagen att samverka och erbjuda varandras kunder ytterligare tjänster. Hemfixarnas kunder som idag oftast erbjuds tjänster med fast pris kommer nu även att få tillgång till komplexa uppdrag mot offert via BraByggare.

Kunder till BraByggare kommer att erbjudas Hemfixarnas fastpristjänster i hela Sverige. Hemfixarna och BraByggare stärker tillsammans positionen som ledande på tjänster i Sverige inom teknik och hantverk. Tjänsterna kommer fortsatt utföras av både gig-anställda och entreprenörsbolag i kundens närområde.

Förvärvet innebär att BraByggares bygg, el och VVS-entreprenörer kommer att få ytterligare uppdrag och Hemfixarnas kunder ett bredare tjänsteutbud med större jobb mot offert.

Samtliga erbjuds rikstäckande.

– Vi är idag det självklara valet och en garant för seriösa och säkra hantverkstjänster i hemmet med ett tydligt och fast pris. Med förvärvet av BraByggare kommer vi att utöka utbudet av kvalitetssäkrade större entreprenadarbeten med offert till våra kunder. Kombinationen av fastprisuppdrag och offerttjänster är även en strategisk pusselbit för våra samarbetspartners, säger Olof Mattiasson, grundare och VD på Hemfixarna.

– Vi ser med Hemfixarnas förvärv av BraByggare en möjlighet att låta bolaget vidareutveckla tjänsten och fortsätta leverera värde till våra medlemmar. Vi kommer fortsätta vårt partnerskap och ser fram mot utökat tjänsteutbud för våra medlemmar, säger Cecilia Reuter, Förbundsordförande på Villaägarnas Riksförbund.

Bolagen avses att drivas vidare som fristående varumärken och bolag och kommer under 2024 att lansera gemensamma tjänster och stärka utbudet för de som söker professionell hjälp inom allt från teknikhjälp till större renoveringar. Under hösten kommer även en ny offerttjänst att lanseras där kunden erbjuds hjälp med att skapa förfrågan, gå igenom offerter och skriva avtal med utföraren. En banbrytande ny tjänst som erbjuder kunden både projektledning och projektförsäkring.

– Vi tror starkt på en framtida marknad för digitala tjänster som den BraByggare erbjuder. Vi är övertygade om att Hemfixarna är en bra ägare till BraByggare. De kommer att ha ett stort utbyte av varandras styrkor, funktionalitet och erbjudande och på så sätt skapa ökat värde för kunder inom byggbranschen, säger Sebastian Stime, Chief Strategy & Transformation Officer på Beijer Byggmaterial. Det känns spännande att BraByggare blir en del av Hemfixarna som precis som vi tycker att kvalitetssäkring och kundservice är viktigt. Vår framtida gemensamma digitala kundresa med personlig kontakt kommer att förändra och förenkla dialogen mellan kunder och hantverkare, säger Fredrik Minding, VD för BraByggare.

På bilden: Cecilia Reuter, Förbundsordförande Villaägarnas Riksförbund, Olof Mattiasson, VD Hemfixarna och Sebastian Stime, Chief Strategy & Transformation Officer Beijer Byggmaterial