Nyheter

Novier och Logistea ingår strategiskt samarbete

Novier har efter upphandling i konkurrens ingått strategiskt samarbete med Logistea avseende både ekonomisk och hyresadministrativ förvaltning för Logisteas bestånd i Sverige.

Logistea är ett fastighetsbolag som erbjuder moderna och hållbara lokaler inom lager, logistik och lätt industri. Bolagets har ett bestånd på nästan 1,4 miljoner kvm till ett värde på ca 13 miljarder kronor och har en årlig driftnetto om runt 900 mkr.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Novier, och ser fram emot att arbeta tillsammans för att erbjuda våra hyresgäster bästa möjliga service, och skapa långsiktigt värde, säger Philip Löfgren, CFO på Logistea.

– Vi är stolta och glada över att inleda ett spännande samarbete med Logistea. Genom att kombinera vår kompetens inom ekonomisk och hyresadministrativ förvaltning med Logisteas starka fokus på hållbara och moderna lokaler, är vi övertygade om att vi kan bidra till deras fortsatta framgång. Vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt partnerskap, säger Rolf Edholm, CFO/Head of Financial Management på Novier.