Nyheter

Nicklas Gretzer (M): ”Vi behöver friare marknader för att lösa bostadskrisen”

”I stället för att öka regleringarna, som Alexander Wilson van Deurs och Miranda Thulin förespråkar borde vi fokusera på att låta marknaden fungera mer fritt. Enligt Qasa.se hyresrapport för våren 2024 fungerar andrahandsmarknaden relativt väl genom att ge flexibilitet och snabbare svar på efterfrågan.”

Det skriver Nicklas Gretzer (M) i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

8/8 Sluta belöna bostadsägare som kan ta ockerhyror

”Rapporten visar att när marknaden får möjlighet att verka friare, kan priserna stabiliseras och fler bostäder kan bli tillgängliga. Utan den införda mer fria andrahandsuthyrningen hade alltså tillgången på bostäder varit ännu sämre än i dag. Att då som Alexander Wilson van Deurs och Miranda Thulin vilja inskränka den enda delen av bostadshyresmarknaden som fungerar är inte att värna om de som inte kan hitta en bostad, det är att hänga kvar vid en uttjänt politisk doktrin.”

”Ockerhyra är olagligt och de reglerna ska förstås följas. Men att det förkommer alls är en direkt följer av att resten av hyresbostadsmarknaden fungerar så uselt. Regeringen utreder redan andrahandsuthyrningen, men utgångspunkten är att det ska bli enklare att hyra ut sin bostad i andra hand.”

Läs hela debattartikeln här:

www.gp.se