Nyheter

M-Files nya verktyg hjälper företag att bedöma sin digitala mognad

M-Files är ledande inom automatisering av kunskapsarbete. Nu lanserar företaget en verktygslåda som hjälper företag att ta reda på sin digitala mognadsnivå och vad som behövs för att komma vidare. M-Files ”Capability Maturity Model” (CMM) är utvecklad för att bidra till en bättre digitaliseringsstrategi och en mer automatiserad informationshantering.

Enligt Forrester kan företag som lyckas automatisera kunskapsarbete öka sin produktivitet, få mer nöjda medarbetare och förbättra sin konkurrenskraft.

– För att kunna automatisera kunskapsarbete måste företag förstå var de befinner sig i sin egen digitala mognad inom verksamhetens nyckelområden. Inte minst handlar det om att bli bättre på att hantera och automatisera vardagliga administrativa uppgifter samtidigt som man använder möjligheterna med GenAI, säger Antti Nivala, grundare och vd för M-Files.

– Med våra nya verktyg och modeller kan fler företag se var de befinner sig på sin digitala resa. Det gör att medarbetarna kan arbeta smartare med hjälp av automatisering och generativ AI, fortsätter Antti Nivala.

M-Files nya verktyg och modeller omfattar:

Mognadsmodellen för M-Files Knowledge Work Automation Capability. Ramverket CMM använder M-Files kunnande inom automatisering av kunskapsarbete för att hjälpa företag att använda teknik och skapa en mer centraliserad innehålls- och informationshantering. Modellen utvärderar ett företags mognad baserat på fem kärnkompetenser: informationsstrategi, styrning och resurser, teknik och IT-infrastruktur, automationsnivå samt förmågan hos slutanvändarna. Mer information om M-Files mognadsmodell finns här»

Forrester-studie – ”Unlocking Efficiency: The Inevitable Rise of Knowledge Work Automation”. I Forresters globala studie medverkar 415 IT-ansvariga och företagsledare som är involverade i strategiska beslut om verksamhetens informationshantering. Studien visar att även om många verksamheter rör sig i rätt riktning med automatiseringsarbetet återstår mycket att göra när det gäller att optimera informationshanteringen. Läs Forresters studie här»

”Digital Maturity Assessment Tool” (utvecklat av Forrester). Forrester Consulting har på M-Files uppdrag utvecklat ett självskattningsverktyg som ger skräddarsydda rekommendationer som kan hjälpa företag att förbättra sina metoder för informationshantering. Ta del av självskattningsverktyget som visar ditt företags mognadsnivå här»

M-Files plattform för automatiserat kunskapsarbete effektiviserar hela processen från skapande och hantering av dokument till automatisering av arbetsflöden, samarbeten, sökning, säkerhet, regelefterlevnad och verifieringskedjor. M-Files GenAI-assistent Aino gör det möjligt att få kontextbaserad hjälp i realtid för att bearbeta stora informationsmängder, få svar på komplexa frågor och dra snabba slutsatser.

M-Files Aino har flerspråkig kapacitet, kan sammanfatta dokument och svara på frågor på valfritt språk samt spara kunskap som sökbar metadata.

Mer information om hur M-Files förändrar kunskapsarbete finns här»
Boka en demo här»