Nyheter

Cosentino lanserar Dekton® Pietra Edition – en tidlös stilfull kollektion med medelhavssjäl

Den utökade kollektionen fortsätter Dekton Pietra Kode:s resa och hämtar inspiration från ikoniska naturstenar från Medelhavet för att omforma modern och tidlös arkitektur med den oöverträffade hållbarheten hos Dekton®

HR-bilder för Dekton Pietra Edition

Cosentino, världsledande inom produktion och distribution av hållbara ytor för arkitektur och design, introducerar Dekton® Pietra Edition, en modern och innovativ kollektion inspirerad av ikoniska naturstenar från Medelhavet, som är en fortsättning på den mycket framgångsrika lanseringen utav Dekton® Pietra Kode 2023- baserad på visionen av den kända designern och arkitekten Daniel Germani.

Den ultrakompakta Dekton® Pietra Edition-kollektionen anpassar skönheten och detaljerna hos medelhavsstenar som Travertine, Piacentina, Ceppo Di Gré, Campaspero och Crema Marfil, med förbättrad realism och hållbarhet för att möta kraven från dagens arkitektur och inredningsambitioner.

– Pietra Edition är den nya resan till ursprunget till medelhavet och dess tidlösa arkitektur som påbörjades med Pietra Kode, säger Daniel Germani. Jag är stolt över att fortsätta mitt samarbete med Cosentino för att ge designen hos Pietra Edition till designers, arkitekter och husägare som en yta som är både tidlös och innovativ.”

Tack vare Dektons innovativa TSP-teknik introducerar den koldioxidneutrala Dekton® Pietra Edition-kollektionen ett tekniskt lager till ikoniska naturstenar, med sex fridfulla färger/mönster som ger en värme och modern elegans till alla inomhus- eller utomhusprojekt. Kollektionen är en hyllning till den bestående elegansen hos Medelhavets naturstenar samtidigt som den lyfter fram deras design, funktioner och sensoriska uppfattning, vilket skapar utrymmen fulla av ljusstyrka, modernitet och enkelhet.

Fem olika stentexturer, inklusive helt nya Piasentina-, Campaspero- och Crema Marfil-marmorn utgör Pietra Editions palett med sex stilar:

Dekton Trevis krämfärgade bas, markerad av ett parallellt mönster av oregelbundna ådror i nyanser av grått och brunt, är inspirerad av den klassiska skönheten hos romersk silvertravertin.

Dekton Nebu återskapar djupet hos romersk travertin, och dess vackra oregelbundenheter ger en unik tidlös design till alla utrymmen.

Dekton Adia ger en mångsidig finish med ett silkeslent utseende. Dess krämfärgade ton och mjuka vita linjer gör varje designprojekt extraordinärt.

Dekton Ava är inspirerad av Ceppo di Gré, en ursprunglig sten från Lombardiet-regionen som sticker ut för sitt grova utseende, men i en varmare design som inte finns i naturen, perfekt för en design i medelhavsstil.

Dekton Polar avslöjar vackra oregelbundenheter från den spanska stenen Campaspero, omtolkade i ett unikt hyperrealistiskt mönster som kombinerar en oregelbunden bas i beige toner med gråaktiga och krämfärgade ådror, små inläggningar och fossiler.

Dekton Sandik har den traditionella elegansen hos spansk Crema Marfil-marmor med en slät yta, krämig bakgrund och subtila inslag av grått, som passar extremt bra för utomhusapplikationer.