Nyheter

Odevo förvärvar Retta Isännöinti och blir den ledande fastighetsförvaltaren av bostadsrätter i Finland

Odevo, den snabbväxande internationella ledaren i fastighetsförvaltningsbranschen, fortsätter sin expansion i Finland med förvärvet av marknadsledaren inom bostadsförvaltning, Retta Isännöinti. Retta Isännöinti, med nära 6 000 kunder, 150 000 hem under förvaltning och 600 anställda, kommer att fortsätta verka under varumärket Retta Isännöinti.

Anders Gylling, VD, och hans ledningsgrupp kommer att fortsätta leda Retta Isännöinti-verksamheten i Finland. Retta Isännöinti ägdes tidigare av Altor. Detta förvärv förstärker Odevos ambition att bli den ledande aktören inom fastighetsförvaltning genom att kombinera människor och teknologi.

– Jag är mycket glad att välkomna Anders Gylling och hans team till Odevo-familjen. Vi har länge varit imponerade över hur Retta Isännöinti lyckats bygga en ledande position i Finland samtidigt som man utvecklat tjänsteerbjudandet bortom det traditionella. Vi har en ambition att förenkla boendet för människor över hela världen och driva innovation inom teknologi och nya tjänster i en traditionell bransch. Retta Isännöinti samma drivkraft och ambition, och genom att slå oss samman kommer vi att kunna förbättra upplevelsen för både kunder och medarbetare över tid, säger Daniel Larsson, VD för Odevo.

Odevo har ett unikt tillvägagångssätt för att bygga en ledande internationell grupp genom att möjliggöra starka lokala team och bolag samtidigt som man skapar värde över hela gruppen. Genom att vara en del av gruppen kan dessa företag utnyttja sina styrkor och expertis samtidigt som de drar nytta av de samlade resurserna och stödet från Odevo.

– Genom att bli en del av Odevo får Retta Isännöinti starkaste möjliga position att fortsätta vara den ledande kraften i Finland när det gäller att utveckla bostadsförvaltningsmarknaden. Vi delar Odevos ambition att använda digitaliseringens fördelar för att förbättra både kund- och medarbetarnöjdhet. Att vara en del av en internationell grupp med tydligt fokus på bostadsförvaltning kommer att stärka våra möjligheter att ytterligare utveckla specifika bostadsförvaltningslösningar för våra kunder, säger Anders Gylling, VD Retta Isännöinti.

Odevo Finland består idag av Retta Isännöinti och Kontu, ett nytt och snabbväxande förvaltningsbolag bildat genom en sammanslagning av 10 förvaltningsbolag under de senaste två åren. Kontu har för närvarande en omsättning på 312 miljoner kronor, 2 400 kunder och 340 anställda. Med förvärvet av Retta Isännöinti har Odevo avsevärt ökat sin närvaro i Finland och är, tillsammans med Kontu, väl positionerat för att leda den finska marknaden och driva positiv förändring i branschen. Retta Isännöinti ägdes tidigare av Altor.

– Vi är stolta över Retta Isännöinti och ledningsgruppens fantastiska arbete. De senaste årens partnerskap har resulterat i nya lösningar av hög kvalitet. Vi ser fram emot att följa Retta Isännöinti när de når nya höjder tillsammans med Odevos globala räckvidd, säger Johan Reiersen, Partner på Altor.

Odevo har vuxit mer än trettio gånger på bara fyra år och har nu 7 000 anställda med 1,4 miljoner hem under förvaltning och en årlig omsättning på 7,4 miljarder kronor. Odevo planerar att fortsätta sin starka tillväxtresa, både organiskt och genom att attrahera ytterligare företag att ansluta sig till gruppen. Denna strategi har säkrat ledande positioner i Sverige, Storbritannien, Finland och USA på bara några år.

På bilden: Daniel Larsson VD Odevo

Foto: Ola Jacobsen