Nyheter

Bravida Finland skriver ramavtal med Hyvinkää stad i Finland

Bravida Finland har ingått ett ramavtal för reparation och underhåll av byggnader i Hyvinge stad i samarbete med ATL Rakennushuolto Oy. Avtalet omfattar alla fastigheter som ägs av Hyvinge stad, såsom skolor, förskolor och allmännyttiga fastigheter. Ramavtalet omfattar ventilation, el och värme, vatten- och avloppsarbeten samt arbetsledningsuppgifter. 

Bravida deltar i utvecklingen av fastigheter i Hyvinge stad i ett nytt ramavtal som omfattar både reparationsbyggande och underhållsreparationer.

Avtalet har trätt i kraft i mars 2024 och innehåller en fast avtalstid på ett år och en tvåårig separat option. Det ingångna ramavtalet är ett tjänsteentreprenadavtal, vilket möjliggör beställning av renoveringsbyggnadsentreprenader som en tjänst.

Det innebär ett kontinuerligt samarbete mellan kund och operatör och en kontinuerlig utveckling av samarbetsmodellen. Kontraktsmodellen möjliggör beställningar av ett reparationskontrakt i taget, vilket gör att du kan flytta flexibelt från ett projekt till ett annat.

– Staden vill väldigt gärna utveckla sitt fastighetsbestånd i en ekonomiskt hållbar och ansvarsfull riktning. Vi investerar i fastighetsbeståndets skick och framför allt byggnadsteknikens funktionalitet. I Hyvinge är inomhusluftens utmaningar väl under kontroll och energieffektiviteten är hög. Vi vill vara pionjärer när det gäller att hantera fastighetsförvaltning med information, säger Antti Nikkanen, fastighetschef i Hyvinge stad . 

– Vid startmötet som hölls med avtalet kan jag konstatera att värderingarna av samarbetet mellan Hyvinge stad, ATL Rakennushuolto Oy och Bravida passar väldigt bra. Det verkar som att vi alla har väldigt lika utgångspunkter för samarbete. Vi ser fram emot samarbetet med Hyvinge stad och vi hoppas kunna skapa ännu mer funktionella och säkrare lokaler för användarna av Hyvinge stad, säger Joni Salo, chef för Bravidas serviceenhet i huvudstadsregionen . 

De första projekten under ramavtalet är under planering och de omfattar bl.a. förbättra ljudisoleringen av skolor och renovera lärarrummet. ”Vi är vana vid att arbeta i fastigheter som liknar de i Hyvinge stad, så vi vet hur vi ska genomföra renoveringsprojekt och utveckling av lokaler. Vi måste också ta hänsyn till att vid renoveringar och förbättringar används fastigheterna nästan normalt, så vi tar även hänsyn till användarna av lokalerna under renoveringsarbetena”, kommenterade Salo.

– Fastighetsansvaret är viktigt för oss. I framtiden kommer vi att ägna ännu mer uppmärksamhet åt utsläppseffektivitet och fastigheters hälsa, t.ex. när det gäller kemikaliebelastning. I Hyvinkää kommer användarens välbefinnande och säkerhet i första hand”, beskriver Nikkanen. 

Bravida har tecknat avtal med Hyvinge stad och samarbetar med ATL Rakennushuolto Oy i avtalet.

Foto: Gerd Altmann