Nyheter

Självladdande hörselskyddsheadset från 3M

Miljö och arbetssäkerhet går hand i hand hos 3M: Det innovativa 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPV-headsetet, som nu finns på Conrad Sourcing Platform, erbjuder optimalt hörselskydd, möjliggör kommunikation utan bakgrundsljud även i bullriga miljöer och eliminerar behovet av engångsbatterier.

– Den här tekniken är ett stort genombrott, förklarar Peter Berghamn, global portfolio manager för 3M PELTOR.

Han fortsätter:

– 3M är alltid fokuserat på innovationer inför framtiden. Med avancerad teknik och materialvetenskap har vi skapat en perfekt blandning av prestanda, design, skydd och hållbarhet.” Med sin stora räckvidd och effektiva logistik bidrar Conrad till utvecklingen som säljpartner.

Ren energi och återvunna material

Den patenterade Powerfoyle™-solcellstekniken är ett stort genombrott inom hållbar energiproduktion:

Inte bara solljus, utan även artificiell belysning omvandlas till ren energi, laddar det integrerade litiumjonbatteriet och gör headsetet klart för användning när som helst.

Men inte bara det: Världens första självladdande hörselskyddsheadset är delvis tillverkat av återvunnen plast. Dessutom går headsetet att reparera med snabbt tillgängliga reservdelar och trådlösa firmwareuppdateringar bidrar till en längre produktlivslängd.

Tydlig kommunikation

Även vid höga ljudnivåer blir arbetsplatsen ett behagligt kontor med headsetet från 3M, som kan kopplas till två externa enheter med Bluetooth® MultiPoint-teknik: Tack vare den brusreducerande mikrofonen kan du kommunicera tydligt och handsfree även i bullriga miljöer.

Det betyder att du håller dig fokuserad och skyddad på jobbet, utan att behöva ta av dig hörselskydden.

Efterfrågeorienterad anpassning till miljön.

Dessutom har det nya headsetet mikrofoner som anpassar sig efter omgivande brus (Ambient Listening). En automatisk ljudmiljöanalys – från det mycket högljudda till det lågmälda – ger optimal anpassning till den gällande situationen. Med PTL-funktionen (Push-to-Listen) kan man, med en enkel knapptryckning, höra omgivningen utan att ta av headsetet. Detta pausar Bluetooth-streamingen och aktiverar de omgivande mikrofonerna, så att människor och ljud i närheten kan höras.

Lätt att använda – både manuellt och med app

Headsetet har extra stora knappar för att kunna användas med arbetshandskar. Bredvid ”På/Av-knappen” finns stora ”+/-”-knappar för volymjustering. Dessutom låter en multifunktionsknapp dig komma åt olika fördefinierade funktioner i 3M Connected Equipment-appen. Dessa kan konfigureras i ett användarvänligt gränssnitt via telefon eller surfplatta. I appen kan du även komma åt information om batteriladdningsstatus och välja streamingprofiler.

Ytterligare information om 3M™ PELTOR™ WS™ ALERT™ XPV-headsetet här.