Nyheter

SBAB sänker bundna bolåneräntor

SBAB sänker listräntorna för bolån med ett till fem års bindningstid med mellan 0,05 och 0,20 procentenheter. Det ger exempelvis en listränta på 1-årig ränta om 4,52 samt 4,26 på den 2-åriga. Listräntor för lån med övriga bindningstider lämnas oförändrade.

Förändringarna träder i kraft idag torsdag den 4 juli.

Det är SBAB:s ambition att agera transparent i räntesättningen och ha en följsamhet mellan bolåneräntor och upplåningskostnader och samtidigt ta hänsyn till konkurrenssituationen på marknaden. Med anledning av sjunkande upplåningskostnader sänker nu SBAB listräntan för bolån med bindningstider på ett till fem år med mellan 0,05 – 0,20 procentenheter. Listräntor för lån med övriga bindningstider lämnas oförändrade.

– SBAB har under året successivt sänkt den rörliga bolåneräntan. Nu sänker vi flera av de bundna räntorna för att fortsätta erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga priser på bolån, säger Mikael Inglander, VD på SBAB.

SBAB:s räntesättningsmodell för bolån gentemot kund är enkel. Någon komplicerad och tidskrävande förhandling om bolåneräntan finns inte. Kundens bolåneränta utgår från listräntan där bostadens belåningsgrad och storleken på lånet avgör hur stort ränteavdrag som görs från listräntan. Kunden kan enkelt räkna ut vilken bolåneränta som erbjuds på sbab.se/bolanekalkyl.