Nyheter

Första spadtaget för expansionen av Avion Shopping

Nu är arbetet med den 12 000 kvadratmeter stora expansionen av Avion Shopping igång. På måndag den 1 juli togs det första spadtaget för utbyggnaden och som planeras att vara färdig september 2025. Tillbyggnaden kommer att komplettera Avions nuvarande upplevelser och erbjudanden och beräknas locka ytterligare 1 miljon besökare, utöver de över 4,2 miljoner som redan besöker Avion årligen.

Det är planerat för sex stycken hyresgäster och redan nu är Coop, Rusta och Candy World klara. Fler hyresgäster kommer att presenteras längre fram.

– Vi är stolta över att växa tillsammans med Umeå och bidra till en ännu bättre kommun att både besöka och bo i. Det är extra kul att få jobba med en lokal entreprenör som värnar om Umeå på samma sätt som vi gör säger Mia Eskilsson, centrumchef Ingka Centres.

– Det känns fantastiskt att äntligen vara i gång! Det är ett spännande och utmanande projekt med högt ställda krav på hållbarhet genom hela byggprocessen och den färdiga byggnaden. Vi har en tuff tidplan där stort fokus ligger på planering och att minimera störning för såväl besökare som befintliga hyresgäster säger Nils Kero, platschef Selbergs.

Infrastrukturen på Avion planeras om i samband med expansionen för att anpassas till den tillkomna byggnaden. Den södra in- och utfarten till Avions parkering är därför avstängd i dagsläget och trafiken leds om till den norra in- och utfarten vid IKEA. Under byggperioden finns omkring 2 000 parkeringsplatser till förfogande för handelsplatsens kunder