Nyheter

Ny vd för Glasbranschföreningen

Glasbranschföreningens styrelse har utsett Magnus Höij till ny vd för organisationen med start 2 september 2024. Han kommer närmast från egen verksamhet inom strategisk rådgivning och opinionsbildning i Dalarna, men var dessförinnan förbundsdirektör för Innovationsföretagen inom Almega och har lång erfarenhet av olika roller inom Svenskt Näringsliv.  

– Vi är väldigt glada över den här rekryteringen och jag känner stor tilltro till att Magnus Höij har rätt personlighet och kunskap för att leda Glasbranschföreningen in i framtiden, säger styrelseordförande Jonas Nilsson.

Magnus Höij var under åtta år förbundsdirektör för Innovationsföretagen, en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega och Svenskt Näringsliv. Han har också en bakgrund från mediebranschen som chefredaktör på Internetworld och redaktör på Computer Sweden.

– Jag är hedrad över att få tillträda som vd för Glasbranschföreningen vid en tidpunkt där branschen står inför så många spännande möjligheter. Vårt fokus kommer inledningsvis vara att säkra kompetensförsörjningen genom utbildning och utveckling, att ha hållbarhet som en central pelare i allt vi gör, och att verka för attraktiva kollektivavtal som stärker vår bransch. Genom att kombinera tradition med teknisk utveckling skapar vi en stark och innovativ framtid med hållbara lösningar förkommande generationer, säger Magnus Höij.

Magnus Höij har en ingenjörsbakgrund från Linköpings Tekniska Högskola och har också studerat innovation och journalistik. Han efterträder Erik Haara som efter 14 år i organisationen tillträder en ny tjänst som vd för Trä- och möbelföretagen.