Nyheter

Mästarna Vision förvärvar Granlunds Måleri i Sundsvall

Mästarna Vision AB, som erbjuder måleri och hantverkstjänster, utökar sin verksamhet i Sundsvallsregionen genom att förvärva Granlunds Måleri AB. Mästarna Vision har varit en del av Layer Group sedan 2022 och är ett välkänt varumärke i norra Sverige, i synnerhet i områdena kring Sundsvall, Härnösand och Östersund.

– Granlunds Måleri blir ett fint tillskott i Layer Group och stärker vårt målerierbjudande i Norrland. Både Granlunds Måleri och Mästarna Vision har drivna ledare och skickliga medarbetare och kommer bilda ett starkt partnerskap i en expansiv och snabbväxande marknad, säger John Strand, vd och koncernchef, Layer Group. 

För de bolag som blir en del av Layer Group finns en gemensam ambition att vilja nå nästa nivå vad gäller kvalitet och service. Layer Group stöttar, utmanar och driver på samtidigt som bolagen i gruppen fortsätter verka under sina starka och lokalt förankrade varumärken.

Precis som resterande bolag i koncernen kommer Granlunds Måleri att behålla sitt varumärke och arbeta vidare med sitt starka team. I ett nära samarbete med Mästarna Vision och med stödet från Layer Group kommer Granlunds Måleri att hitta nya vägar att utvecklas inom framför allt hållbarhet, ekonomi och digitalisering. För Granlunds Måleris erfarne vd, Roland Granlund, blir det dessutom ett återseende av kollegor då han har en historia som projektledare på Mästarna Vision.

– Det känns inspirerande att ta nästa steg för Granlunds Måleri! Att vi blir en del av Mästarna Vision och Layer Group innebär att vi kan komplettera varandra och skapa ett starkare varumärke. Vi ser även ett stort värde och en trygghet för våra anställda att tillhöra en koncern med gott renommé och stabilitet, säger Roland Granlund, vd, Granlunds Måleri. 

– Vi är mycket glada att välkomna Granlunds Måleri till Mästarna. Vi har många års erfarenhet av gott samarbete med vd Roland Granlund och Granlunds Måleri, som består av ett härligt gäng med mycket erfarna och kompetenta medarbetare. Utöver detta får nu Mästarna tillgång till ett viktigt nätverk som kommer att komplettera, stärka och utveckla Mästarnas resa framåt på ett mycket spännande sätt, säger Åke Zetterberg, vd, Mästarna Vision.  

Om Granlunds Måleri 
Granlunds Måleri grundades 1989 i Sundsvall och drivs av Roland Granlund. Bolaget består av 13 målare och utför en stor mängd tjänster inom måleri, industrigolv och totalentreprenad för fastighetsägare, byggföretag och konsument. Granlunds Måleri har ett gott rykte på sin marknad och kundrelationerna är starka. 
Om Mästarna Vision AB 
Mästarna Vision är en koncern med fyra dotterbolag och cirka 90 anställda. De har många år i branschen och erbjuder en lång rad tjänster inom måleri, fasad, golv och rostskydd. Kunderna består främst av offentliga verksamheter, större och mindre fastighetsbolag, industrier samt privatpersoner. Huvudkontoret ligger i Sundsvall och bolagets andra enheter är etablerade i Östersund och Härnösand.