Nyheter

Färgstarkt huvudkontor på bästa läge – TicTac Learn har hittat hem i Dockan

TicTac Learn vill sitta där det händer. På huvudkontoret i Dockan i Malmö, i färgstarkt inredda lokaler på Dockplatsen 1, njuter de anställda av läget, somriga uteluncher och spektakulär havsutsikt.

Företaget TicTac Learn är norra Europas ledande leverantör av digitalt lärande.

– TicTac har samlat allt inom den digitala utbildningsvärlden på ett ställe – från plattformar och författarverktyg till innehåll och workshops, berättar Caroline Hagemann som är office manager och marknadskoordinator på TicTac Learn sedan ett och ett halvt år tillbaka.

Företagets utbildningslösningar har över en miljon användare världen över. De har kontor i Malmö, Stockholm, Köpenhamn, Århus och Berlin, med totalt 70 anställda. Men det är i Malmö som de valt att lägga huvudkontoret och i kontorslokalerna i Dockan sitter 20 personer med fantastisk utsikt över havet, Turning Torso och den lilla hamnen.

Alla arbetsplatser på samma våningsplan

TicTac Learn har kontor på både våning fyra och sex på Dockplatsen 1, och har för närvarande valt att placera alla anställdas fasta arbetsplatser på sjätte våningen och använda fjärde våningen för enskilda rum, mötes- och konferensrum, fotostudio och extra utrymme vid speciella behov.

– Det har blivit jättebra för sammanhållningen och känslan på kontoret. När vi satt på olika våningar var det vissa som sällan träffade varandra. Så fort vi hamnade på samma plan ökade energin!

Kontoret ger ett piggt, färgstarkt och lekfullt intryck genom sin inredning – den finns mycket konst och design på väggarna, maffiga lamparmaturer och mäktiga fototapeter.

Caroline berättar att företagets vd Carolina Faxe är mycket konst- och inredningsintresserad vilket återspeglas i TicTacs samtliga kontor. Det bidrar till en häftig och inspirerande arbetsmiljö som de är stolta över.

För sammanhållningens skull är alla medarbetares fasta arbetsplatser placerade på ett våningsplan medan enskilda rum, fotostudio och mötesrum är placerade på ett annat våningsplan.
I Dockan sitter TicTac Learn i händelsernas centrum
– Vi vill att våra kontor ska ligga där det händer. Dockan är ju som ett nav här i Öresundsregionen där det byggs otroligt mycket. Det är ett spännande område och känns som porten ut till Europa.
För medarbetarna är läget attraktivt både eftersom det ligger nära Malmö centralstation och därmed är lätt att ta sig till, och för att platsen har många härliga möjligheter, inte minst på sommaren.
– Vi brukar sitta här nere på kajen och äta lunch, ta en liten promenad och äta glass. Och eftersom huset är lite av ett landmärke är det lätt att förklara för gäster var de hittar oss.

Dockans läge är unikt med närhet till både stad och hav, något som uppskattas av de som arbetar där. Kristoffer Grahn jobbar på Wihlborgs och är förvaltare för bland annat Dockplatsen 1.

– TicTac-skylten som pryder Dockplatsen 1 känns idag som ett naturligt inslag i Dockans stadsbild. För oss som fastighetsägare är det alltid roligt när våra hyresgäster väljer att stanna hos oss långsiktigt. Det ser vi som ett kvitto på att man trivs med både lokaler och området, säger Kristoffer Grahn, förvaltare på Wihlborgs.