Nyheter

Drömstart inom entreprenad för Tumleheds Bygg från Rotundagruppen

Tumleheds Bygg är välkända i Göteborgsregionen för sin flexibilitet och pålitlighet inom byggservice och försäkringsärenden. Med över 20 års erfarenhet i branschen tar nu företaget nästa steg och lanserar en specialiserad entreprenadgren för ROT-projekt.

I höstas annonserade byggföretaget i Göteborg efter en slipad projektledare. I Mikael Svantesson fann de mer än så. Hans tidigare erfarenhet av ramavtal och kalkylarbete inspirerade företaget att förverkliga sina ambitiösa planer – att starta en egen entreprenadavdelning.

– Efter en tid som konsult ville jag tillbaka till byggbranschens höga tempo och tackade direkt ja till Tumleheds erbjudande. Det är inte varje dag du får vara med och driva den här typen av satsningar. Min erfarenhet som platschef och projektledare för större projekt har varit mycket användbar, och utvecklingen har gått snabbt. Vi har redan fått flera stora entreprenadprojekt, säger Mikael Svantesson.

En positiv förändring

Nyligen vann Tumleheds Bygg anbudet gällande återuppbyggnad av en industrifastighet med 13 lagerlokaler som brunnit ner i Bårhult i Landvetter. Projektet kommer att pågå från juli 2024 till januari 2025.

– Det här är ett viktigt och prestigefyllt uppdrag på alla sätt. Vi tror och hoppas att det kommer att öppna dörrar för oss i framtiden, säger Kim Börjesson, VD på Tumleheds Bygg.

Att gå från att hantera mindre projekt i bostadsrättsföreningar till att ta sig an storskaliga projekt är utan tvekan en stor förändring, men enbart en positiv sådan för Tumleheds Bygg.

– Det faktum att så många har förtroende för oss även inom större entreprenadarbeten bekräftar vår höga kompetensnivå. För oss är kundens behov alltid i fokus, oavsett projektets storlek, fortsätter Kim Börjesson.

Tumleheds Bygg är en del av Rotundagruppen och synergierna inom koncernen gör skillnad.

– Brf Bårhult är ett av våra största entreprenadprojekt hittills, och där har vi tagit hjälp av Fredrik Engvall från Stångebro Bygg AB. Han har projekterat projektet i samarbete med mig, vilket har varit enklare än att anlita en extern projektör, avslutar Mikael Svantesson.

På bilden: Kim Börjesson och Mikael Svantesson