SFS intec lanserar ett nytt säkert fallskyddssystem, Soter, ett komplett vajersystem med stötdämpande stolpar. Stolparna som monteras direkt på den yttre taktäckningen bidrar till att sprida ut och skingra stötbelastningen även om flera personer faller samtidigt. På så sätt skyddas användarna samtidigt som taket förblir intakt. Soter kan enkelt monteras på befintliga tak utan stora ingrepp.

När arbete ska utföras på ett tak så kopplas skyddslinan in med en karbinhake i systemet. Löparen som nu är kopplad till användaren håller fast i vajern och passerar fritt över alla fästpunkter, stolpar och hörn. Det möjliggör för den/de som befinner sig på taket att helt fokusera på sitt arbete.

– Vårt nya vajersystem, Soter, är mycket enkelt och säkert att använda, säger Fredrik Malmberg, marknadsansvarig på SFS intec. Systemet gör takarbetet tryggt, både för de som utför arbetet på taket och för uppdragsgivare och arbetsledare. Och när det är enkelt att använda finns det inte någon anledning att inte säkra sig.

Lösningen med de stötdämpande stolparna bidrar till, förutom att den skyddar de som arbetar på taket och takkonstruktionen, att färre stolpar behövs vilket gör att installationen också går snabbt.

– Att jobba på tak har alltid förknippats med risk och obekväma arbetssituationer, säger Fredrik Malmberg. Med Soter blir arbetet mycket enklare och dessutom mycket säkrare.

I systemet ingår bland annat stötdämpande stolpar, fästen, hörnpassage, vajerfästen och löpare. Soter är tillverkat i höggradigt rostfritt stål och uppfyller BS EN 795:2013. Därmed tillåts fler personer att använda systemet samtidigt. SFS intec lämnar hela 25 års garanti på Soter-systemet och det passar alla typer av tak.

Redaktionen