Lördag 3 juni är det invigning av och öppet hus i STIGA Sports Arena Eskilstuna. Under dagen bjuds bland annat på prova-på-aktiviteter, uppvisningsmatcher, mingelmagi, spex och bolltrixande. Invigningen sker klockan 12.00.

Med sina tre hallar erbjuder Eskilstunas nya arena stora möjligheter för idrottsföreningar, skolidrott, konserter, mässor och andra evenemang. För att inte tala om alla spännande matcher som Eskilstunaborna kan titta på.

Förutom att dagen är fullspäckad med ett spännande program kommer Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande, Mona Kanaan, kultur- och fritidsnämndens ordförande samt Bertil Andersson, Eskilstuna Kommunfastighets styrelseordförande se till att arenan blir invigd.

Nu är arenan äntligen klar! Vägen har varit lång från förstudien som var klar 2010 via flera olika beslut i kommunfullmäktige och det första spadtaget som togs i maj 2015. Byggprojektet har hållit sig inom budgeten som var 360 miljoner kronor.

STIGA Sports Arena Eskilstuna har en hög miljöprofil såväl i utformning som under arrangemang. Den är klassad i nivå guld för Miljöbyggnad vilket innebär lägre energianvändning och krav på val av byggmaterial för att minimera miljöpåverkan.

a stiga

Arenan har fått namnet STIGA Sports Arena Eskilstuna enligt beslut i kommunstyrelsen 23 januari 2017.
Verkstadsgatan öppnas för trafik i samband med invigningen. Ett parkeringsgarage börjar byggas i september.

Många delar av Eskilstuna kommunkoncern är engagerade i att göra STIGA Sports Arena Eskilstuna till en attraktiv arena för såväl vardag som evenemang.
Eskilstuna Kommunfastigheter AB äger Eskilstunas nya arena och ansvarar för fastighetsskötsel och underhåll.
Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för dagliga driften i arenan. Genom att hyra ut hallarna skapas förutsättningar för träningar, skolidrott och evenemang.
Destination Eskilstuna ansvarar för att marknadsföra arenan till kommersiella och ideella aktörer i syfte att sälja och värva passande evenemang i enlighet med evenemangsstrategin.
Stadsbyggnadsnämnden ansvarar för skötsel av utomhusmiljön och planering av trafik, parkering och hållbart resande.

Redaktionen