Specialistbutiken Lakritsroten öppnar en butik i övre hallen vid Klarabergsviadukten på centralstationen. Från den 3 november kan söt- och saltlakrits provsmakas och köpas.

Lakritsroten är en butik med fokus på hantverket, kunskapen och upplevelsen av kryddan lakrits. Från och med i höst kan resenärer och besökare med en förkärlek för denna krydda få sitt lystmäte på Stockholms Centralstation.

– Lakritsroten har ett koncept som passar resenärer. Kombinationen av butik och upplevelse gör att det blir mer spännande att vara på stationen. Dessutom är det så attraktivt att vår förväntan är att även andra besökare ska lockas hit, säger Pontus Larsson, Etableringschef affärsområde stationer på Jernhusen.

ab lakrits
Stockholms Centralstation har de senaste åren genomgått en stor förändring i utformning och butiksutbud. Många nya koncept har lanserats vilket är en konsekvens av att tillgodose dagens resenärers önskemål om vad som är modernt och attraktivt.

– Vi är både glada och stolta över möjligheten att få testa vårt unika koncept på Centralstationen och möta de kunder som på något sätt är på väg. Lakritsroten kan erbjuda något för alla, allt ifrån klassikerna till de absolut senaste trenderna inom lakrits. Mycket efterfrågad är lakrits i matlagning och bakning och vårt fina utbud av presenter kommer säkert att passa många resenärer, säger Erik Dahlén, VD på Lakritsroten.

Redaktionen