Interface, världens största tillverkare av modulära textila golvplattor har tilldelats designpriset Red Dot Awards – ”The best of the best”, för sin innovativa produkt Microsfera. Designpriset är ett av de mest eftertraktade i branschen och gör Interface till en pionjär inom internationell design. 

Interface är världsledande inom textila modulära golv när det gäller innovation och design. De sticker även ut när det handlar om miljöegenskaper och hållbarhet, vilket bevisades vid den prestigefyllda tävlingen Red Dot Award: Product Design, där en enig jury prisade Interface produkt Microsfera för bland annat innovativ design och bästa kvalitet. Med nära 5000 tävlande var konkurrensen knivskarp.

­­­– Vi är mycket stolta över att ha blivit utsedda till ”The best of the best” i Red Dot Award. Det är en eftertraktad kvalitetsstämpel som alla i vår bransch drömmer om. Priset visar tydligt att Interface ses som en av föregångarna inom internationell design, säger Interface nordiska marknadschef Ann Charlott Lade. 

Microsfera är en innovativ hybridgolvlösning med den minsta klimatpåverkan vid tillverkning av golvplattor någonsin sett till råvaror, produktion och tillverkningsprocess. Det är en banbrytande produkt, inte minst på grund av sin sammansättning och design, men även genom sitt minimala koldioxidutsläpp på endast tre kilo koldioxid per kvadratmeter, jämfört med det genomsnittliga utsläppet för textila golvplattor på marknaden, som är 12 kilo koldioxid per kvadratmeter.

Den internationellt respekterade tävlingen, Red Dot Award, avslutas med Red Dot Gala i Essen den 29 juni 2015. De vinnande produkterna kommer under fyra veckor att presenteras i specialutställningen ”Design on Stage”, innan de inkluderas i Red Dot Design Museums permanenta utställning.

Redaktionen