Drygt 50 år efter invigningen av första butiken i skånska Fjälkinge expanderar nu EKO-kedjan med sitt unika koncept inriktat mot hem och fritid med fokus på hemmet med en butik i Hansa City i Kalmar, ett av Sveriges hetaste handelsområden med bl a IKEA och City Gross som dragplåster.

Nu etableras EKO med 9 000 kvm i Hansa City i Kalmar, ett hett handelsområde mednärmare 90 000 kvm inkl 3 500 gratis parkeringsplatser belägna vid E22:an och Ölandsleden i vad som tidigare var Volvo Kalmarverken.

– Vi ser en stor potential i EKO-kedjan och räknar med att expandera med nya butiker framöver, säger Ted Berggren, VD för EKO.

Den nya butiken förväntas öppna i slutet av november. Redan nästa vecka drar rekryteringen av butikschef och ledningsgrupp igång och Ted Berggren räknar med att ha sållat ut ett antal lämpliga kandidater redan i augusti, för att då kunna ta nästa steg och inleda rekryteringen av övriga 40-45 medarbetare.

– När City Gross-butiken drog igång i Kalmar våren 2008 hade vi fler än tvåtusen sökande. Jag räknar med minst lika stort intresse nu och för att vi skall ha en chans att hantera anstormningen av sökande på ett korrekt sätt kommer vi därför att göra urvalet bland dem som anmält sitt intresse på vår webbplats bergendahls.se, säger Ted Berggren, VD för EKO.

EKO-butikerna har inom ramen för sitt stormarknadsformat en unik sortimentsbredd med inriktning på Hem & Fritid inklusive kända varumärken till låga priser. Storsäljare som skall attrahera kunder från Kalmar med omnejd är bl a blommor, inredning, textil, köksartiklar, skönhet, smycken, förvaring, baskläder och säsongsvaror på en trädgårds- resp julmarknad. Ett stort dragplåster blir leksaksavdelningen, som kommer att disponera 700 kvm med bl a ett stort sortiment av Lego. Butiken konkurrerar även med slagkraftiga priser på dagligvaror som konfektyr, dryck, kropps-/munvård och varor för tvätt och rengöring.

EKO-kedjans första butik öppnade i skånska Fjälkinge 1964 och är sedan 1974 en del av familjeföretaget Bergendahls, som expanderat verksamheten till att vara en kedja med butiker även i Malmö och Borås.

Redaktionen