Norconsult var på plats när den ombyggda gymnasieskolan i Visby invigdes.

Det har krävts en mycket omfattande ombyggnation av Sävehuset, som byggdes på 1970-talet. Norconsults arkitekter och landskapsarkitekter har varit delaktiga i projektet där de har tagit fram program- och systemhandlingar, samt bygghandlingar för en utförandeentreprenad.

Sävehuset har fått en helt ny planlösning med en utbyggd huvudentré samt helt nya fasader och yttertak med generösa ljusinsläpp. Öppna uppehållsytor i två våningsplan i anslutning till café och foajé vittnar om liv och rörelse i huset.

Idén om att även integrera Kulturskolan i det nya Sävehuset har visat sig vara ett bra drag då de båda verksamheterna kan samnyttja lokaler samt dra nytta och lärdom av varandra. Rektorerna för verksamheterna framförde sin uppskattning med en sång under invigningsceremonin den 30 mars. Därefter fick besökarna ta del av undervisningen i form av bland annat naturkunskapslabb, musik- och dansklasser samt dokumentärfilmsproduktion.

Sävehuset har siktet inställt på en Miljöbyggnad Guld-certifiering, vilket ska verifieras under byggnadens första två år i bruk.

Redaktionen